Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Παρεμβάσεις για σταθερή δουλειά, ωράριο και πράσινο

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υπερασπίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Αθήνας στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Με αφορμή πρόσφατη δικαστική απόφαση που ουσιαστικά απολύει 206 συμβασιούχους του δήμου στην καθαριότητα και άλλους 34 στον ΟΝΑ, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι δικαστικό αλλά πολιτικό, η δημοτική αρχή οφείλει με κάθε μέσο να φροντίσει ώστε να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι στη δουλειά τους.

Ταυτόχρονα, έθεσε το ζήτημα της αύξησης από την κυβέρνηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση. Εκφράζοντας την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε ειδική μνεία στην αύξηση ωραρίου στους παιδικούς σταθμούς, που για το εκπαιδευτικό προσωπικό φτάνει τις συν 2 ώρες/ημέρα άρα επιπλέον 10 ώρες τη εβδομάδα. Υπογράμμισε ότι η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυσαναλογία παιδαγωγών/παιδιά, το γεγονός ότι λείπει προσωπικό, ότι δεν υπάρχει επιπλέον για να καλύψει έκτακτες ανάγκες όπως εγκυμοσύνες ή ασθένειες προσωπικού, δημιουργεί κυριολεκτικά εκρηκτική κατάσταση όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τα παιδιά. Κάλεσε δε τη δημοτική αρχή να μην εφαρμόσει το διευρυμένο ωράριο, να πάρει πολιτική θέση το δημοτικό συμβούλιο άρνησης εφαρμογής του.

Παράλληλα, κατήγγειλε ως εμπαιγμό το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία σε ό,τι αφορά δεδουλευμένα τους από το 2010 ακόμα. Θυμίζουμε ότι πριν από το Πάσχα, μετά από παρέμβαση των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα τους εξοφλήσει ως τις 10 Μάη, αλλά δεν το έκανε, οπότε οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία προχώρησαν χτες σε απεργία και κατάληψη του κτιρίου της υπηρεσίας στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου. Ο Ν. Σοφιανός ζήτησε συγκεκριμένη δέσμευση από το δήμο για εξόφλησή τους, οι δε εργαζόμενοι να δυναμώσουν κι αυτοί την πίεσή τους.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στις πλατείες των μεγάλων πόλεων σημείωσε ότι πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται ποιος είναι ο εχθρός, ποιος ο αντίπαλος, και για το ΚΚΕ είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, η πλουτοκρατία... Σε αυτή την γραμμή και κατεύθυνση πρέπει να ενταθούν οι λαϊκοί αγώνες. Επίσης, ζήτησε από τη δημοτική αρχή, μετά και τις συνεννοήσεις της με την κυβέρνηση, να διευκρινίσει ποια μέτρα σκοπεύει να προωθήσει για το κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έθεσαν εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα με το οικόπεδο επί της οδού Ράμφου, στον Αγ. Ελευθέριο Πατησίων, ζητώντας να αξιοποιηθεί για ανέγερση παιδικού σταθμού, κόντρα στις επιβουλές της Εκκλησίας να το τσιμεντοποιήσει για χώρο πάρκινγκ. Οπως επίσης ζήτησαν, στο οικόπεδο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους να ανεγερθεί σχολείο κι όχι μεγαθήριο της ΔΕΗ. Στα εντός ημερησίας διάταξης θέματα ζήτησαν το πάρκο επί της οδού Κύπρου και Πατησίων να αναγνωριστεί αποκλειστικά ως χώρος πρασίνου, οι δημοτικές υπηρεσίες να εξασφαλίσουν την καθαριότητα και συντήρησή του. Ακόμα, να μην κατασκευαστεί πάρκινγκ στο Α' κοιμητήριο όπως προωθεί η κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρέπει να μπει τέρμα στη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου (2019-03-29 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας (2016-12-10 00:00:00.0)
Μεθοδεύει κλείσιμο παιδικών σταθμών (2012-04-04 00:00:00.0)
Δεσμεύει χώρους για σχολεία, αλλά μέχρι εκεί... (2002-06-13 00:00:00.0)
Γκαράζ στη θέση πλατείας! (1999-07-10 00:00:00.0)
"Εκρήγνυνται" τα προβλήματα (1996-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ