Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Γκαράζ στη θέση πλατείας!

Η Δημοτική Αρχή, εξυπηρετώντας αυτούς που εκπροσωπεί ταξικά, αντί να αυξήσει την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο, τη μειώνει ακόμα περισσότερο

Στον Πειραιά το πράσινο που αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο είναι μόλις 1,5 τετραγωνικό, αντί των 6 που πρέπει να είναι. Και όμως η Δημοτική Αρχή εξυπηρετώντας αυτούς που εκπροσωπεί ταξικά, αντί να διορθώσει αυτή την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο τη μειώνει ακόμα περισσότερο. Προχθές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων στην πλατεία Τερψιθέας, αφού προηγουμένως αυτή ανυψωθεί κατά επτά μέτρα! Στην πραγματικότητα δηλαδή, αφού κοπούν τα δέντρα που υπάρχουν εκεί και αντικατασταθούν στην καλύτερη περίπτωση με γκαζόν και ζαρντινιέρες.

Δικαιολογώντας το οικολογικό αυτό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων του Πειραιά, ο δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης επικαλέστηκε την ανάγκη δημιουργίας χώρων πάρκινγκ. Το γιατί το εξήγησε ο καθ' ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος λέγοντας ότι τα εφοπλιστικά γραφεία φεύγουν από τον Πειραιά επειδή δεν υπάρχουν πολλές θέσεις πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων τους.

Συνεργάτης και συνένοχος στην ακόμα περισσότερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος του Πειραιά, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος όπως είπε ο Χρ. Αγραπίδης, όχι μόνο συμφωνεί με τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, αλλά υπογράφει μαζί της και χρηματοδοτικό πρωτόκολλο για τη δημιουργία τριών τέτοιων γκαράζ. Τα άλλα δύο θα γίνουν στο χώρο που υπήρχε το ρολόι και στα δυο οικόπεδα επί της 34ου Συντάγματος που οι κάτοικοι είκοσι χρόνια ζητούν να γίνουν πλατείες.

"Αντί να αναζητούμε νέους χώρους πρασίνου, κτίζουμε αυθαίρετα γκαράζ", τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας, υπογραμμίζοντας ότι τα γκαράζ μέσα στην πόλη προσελκύουν τα αυτοκίνητα, αντιπροτείνοντας να κατασκευαστούν στις εισόδους του Πειραιά, όπως στην περιοχή του Γκάζι - Παπαστράτου, στο στάδιο Καραϊσκάκη, στη Δραπετσώνα κλπ. "Η πλατεία Τερψιθέας δε θα τσιμεντοποιηθεί, παρά τις διαθέσεις του Λαλιώτη και της Δημοτικής Αρχής", τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης Κώστας Τζατζάνης.

Πληγή για τον Πειραιά χαρακτήρισε την κατασκευή γκαράζ στην πλατεία Τερψιθέας, η Νίτσα Βλασσοπούλου, μιλώντας εκ μέρους του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, ενώ ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Λογοθέτης, είπε ότι ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος σαν χώρος πρασίνου και το Συμβούλιο Επικρατείας θα ακυρώσει οποιαδήποτε απόφαση έρχεται σε αντίθεση με αυτό τον χαρακτηρισμό.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το αίσχος της μετατροπής σε πάρκινγκ, τμήματος της πλατείας Κοραή, παρά τις καταγγελίες του Π. Σαλπέα, ο οποίος επανήλθε προχθές στο θέμα ζητώντας να ξηλωθεί, για να πάρει μεν την απάντηση από τον δήμαρχο ότι πρόκειται για προσωρινή κατάσταση, που όμως στην πράξη τείνει να μονιμοποιηθεί.

Προτείνοντας εξάλλου χώρους που μπορούν να χαρακτηριστούν χώροι πρασίνου, ο Π. Σαλπέας ανέφερε την ΚΗΔΕΠ, δίπλα στο πάρκο Δηλαβέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ