Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΡΧΙΑ
Αδειάζουν τα αγροτικά ιατρεία

Το θέμα των ράντζων στην Αθήνα δεν μπορεί να λυθεί με παρεμβάσεις μόνο στο Λεκανοπέδιο, αλλά πρέπει να παρθούν μέτρα και στην επαρχία, έλεγε προχτές ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας, όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τα ράντζα. Η επαρχία, πέραν των άλλων, αποψιλώνεται ακόμα και από αγροτικούς γιατρούς, όπως επισημαίνουν βουλευτές του ΚΚΕ, με Ερωτήσεις τους για τον υπουργό Υγείας.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Β. Μπούτας και Αχ. Κανταρτζής, οι 5.000 κάτοικοι των διοικητικών διαμερισμάτων Αγναντερού, Παλαιοχωρίου και Καλογριανών του Νομού Καρδίτσας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς εδώ και δύο μήνες στερούνται των υπηρεσιών του αγροτικού γιατρού, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι για το πιο απλό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

"Το πρόβλημα γίνεται πιο οξύ για τους ηλικιωμένους ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις", τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και επισημαίνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης για δραστικό περιορισμό των δαπανών για την υγεία είχε σαν θύματα και τους κατοίκους των διοικητικών αυτών διαμερισμάτων.

Επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Μπόσκου, με Ερώτησή τους, αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών Δροσοπηγής, Πλαγιάς, Κεφαλοχωρίου και Λαγκάδας, καθώς το αγροτικό ιατρείο Δροσοπηγής του Δήμου Μαστροχωρίων Ιωαννίνων έχει μείνει χωρίς αγροτικό γιατρό, επειδή η αγροτική γιατρός που υπήρχε είναι έγκυος και δεν αντικαταστάθηκε από άλλο γιατρό για το διάστημα της άδειας κύησης και μητρότητας.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, "είναι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να περιμένουν πάνω από 15 μέρες για να έρθει κάποιος αγροτικός γιατρός από το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας για μια - δύο ώρες, να τους "γράψει" τα φάρμακα και να φύγει".

Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας:

  • Γιατί δεν τοποθετήθηκε επί δύο μήνες αγροτικός γιατρός στα διοικητικά διαμερίσματα Αγναντερού, Παλαιοχωρίου και Καλογριανών;
  • Θα φροντίσει να επισκέπτεται τα χωριά Δροσοπηγή, Κεφαλοχώρι, Λαγκάδα και Πλαγιά καθημερινά ή έστω μέρα παρά μέρα αγροτικός γιατρός, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοί τους, έστω και με υποτυπώδεις υπηρεσίες υγείας;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ