Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δεσμεύει χώρους για σχολεία, αλλά μέχρι εκεί...

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα σχολεία της Αθήνας. Δημοτική αρχή και ΟΣΚ από τη μία δεν απαλλοτριώνουν οικόπεδα για να κτίσουν τάξεις και επιτρέπουν να λειτουργούν εκεί πάρκινγκ. Από την άλλη, η δημοτική πλειοψηφία δήθεν ετοιμάζεται να δεσμεύσει άλλους χώρους, όπου και εκεί λειτουργούν πάρκινγκ.

Σήμερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή θα εισηγηθεί την ανέγερση του 1ου ΤΕΕ και δυο ΤΕΣ στη συμβολή των οδών Ψηλορείτη και Δεληγιάννη, ή, εναλλακτικά, στη συμβολή των οδών Κρήτης, Δεληγιάννη και Αγ. Παύλου.

Σύμφωνα με τον Θαν. Ανανίδη, διαμερισματικό σύμβουλο της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», στο πρώτο οικόπεδο βρίσκεται το παλιό σινεμά «Αλκαζάρ», όπου η δημοτική αρχή αποφάσισε να κατασκευάσει πάρκινγκ. Το δεύτερο είναι της Αγροτικής Τράπεζας, όπου διατηρεί υπαίθριο πάρκινγκ.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι αρχικά για τα τρία σχολεία -- σήμερα λειτουργούν περιπλανώμενα, χωρίς σταθερή έδρα -- επρόκειτο να οικοδομηθεί το οικόπεδο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού. Οπως σημειώνουν στη «Συμπαράταξη», είχε δεσμευτεί από το 1985 για να γίνει σχολείο, τα χρήματα ουδέποτε καταβλήθηκαν στον ιδιοκτήτη του, οι προθεσμίες απαλλοτρίωσης πέρασαν, ο χώρος χάθηκε για το δημόσιο συμφέρον και ο ιδιοκτήτης το λειτουργεί σήμερα ως γκαράζ.

Ο Θαν. Ανανίδης καταλήγει: «Επειδή χάθηκε εκείνος ο χώρος, οι αρμόδιοι θέλουν να γλιτώσουν την κατακραυγή των γονέων και να δείξουν ότι δήθεν κάπου θα στεγάσουν οριστικά τα σχολεία. Ομως, οι νέοι χώροι είναι δεσμευμένοι -- και από το δήμο -- για άλλες χρήσεις. Δεν είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή των σχολείων. Ούτε έχουμε συμφέρον να υπερασπιστούμε κάποια γκαράζ. Ομως πρώτα πρέπει να απαντηθεί ποιοι είναι υπεύθυνοι που χάθηκε χώρος, δεσμευμένος εδώ και 17 χρόνια. Η δημοτική αρχή, ο ΟΣΚ; Και να είναι καθαρό, ότι οι δύο νέες προτάσεις είναι κοροϊδία. Θα περάσουν πάλι πέντε-δέκα χρόνια, για να μας πουν ότι οι χώροι είναι δεσμευμένοι για άλλες χρήσεις. Αυτή είναι η τακτική τους. Εμείς θεωρούμε ότι εδώ και τώρα, πρέπει δημοτική αρχή και κεντρική διοίκηση να δώσουν τα απαιτούμενα χρήματα για απαλλοτριώσεις και να ξεκινήσουν οι οικοδομήσεις σχολείων, για να αντιμετωπιστούν οι οξυμένες ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προγραμματίζουν ανέγερση... σχολείων - γκαράζ(2003-05-08 00:00:00.0)
Ολο και λιγότερα, όλο και χειρότερα...(2002-05-31 00:00:00.0)
Γκαράζ στη θέση πλατείας!(1999-07-10 00:00:00.0)
Δεν τους φτάνει ο "πύργος του Σκυλίτση"(1997-12-18 00:00:00.0)
"Πάρκινγκ" αντί για σχολείο(1997-12-09 00:00:00.0)
Ευκαιριακή πολιτική στο πρόβλημα των σχολικών κτιρίων(1997-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ