Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Λευτεριά στη ... Φραντζέσκα»!

Είναι βέβαιο ότι η... Φραντζέσκα στο σπίτι του Big Brother μάλλον άλλους συνειρμούς προκαλεί, παρά εθνικοπατριωτικούς. Παρ' όλα αυτά, η επικείμενη «λευτεριά της Φραντζέσκας» από τον «Μεγάλο Αδελφό», είναι σχεδόν η μόνη αφορμή για να θυμηθούν τα μεγάλα και «σοβαρά» τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, την Κύπρο, ένεκα της κυπραίας καταγωγής της «ηρωίδας»... Τη θυμούνται επίσης, όταν διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες πανηγυρίζουν «εθνικές επιτυχίες», για «δίκαιες» λύσεις που ποτέ δεν έρχονται και ευρωπαϊκές πορείες που δεν οδηγούν πουθενά αλλού εκτός από τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης.

Παρ' όλα αυτά, η Κύπρος αναγκαστικά κατέχει μια σημαντική θέση στην πραγματικότητά μας, έστω κι αν κάποιοι θέλουν αυτή την πραγματικότητα στα «ψιλά». Η Κύπρος, όμως, είναι η πληγή που δεν κλείνει. Είναι η βόμβα που συντηρείται από τον πολιτικό καιροσκοπισμό. Είναι η δύναμη που δε σβήνει ούτε τον πόνο, ούτε το φόβο.

Ο φόβος, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετά το 1974, είναι έντονος. Πέντε χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες προστέθηκαν στα στρατεύματα κατοχής. Σύνολο σαράντα χιλιάδες στρατός. Αλλά, τι είναι 40.000 «Αττίλες» μπροστά στα 150.000 ευρώ που διεκδικεί η Φραντζέσκα;...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ