Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αναμένεται με αυξημένο ενδιαφέρον

Φιλοξενείται στην Αθήνα από τις 21 μέχρι τις 23 του Ιούνη

Στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που θα φιλοξενήσει το ΚΚΕ στην Αθήνα από τις 21 μέχρι τις 23 Ιούνη, προστίθεται και η συμμετοχή του ΚΚ Αργεντινής.

Λόγω της συμμετοχής εκπροσώπων πολλών κομμάτων από χώρες της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων θα είναι ο ΓΓ του ΚΚ Βενεζουέλας, η ΓΓ του ΚΚ Ουρουγουάης, αντιπροσωπεία του ΚΚ Βραζιλίας, του ΚΚ Κολομβίας, του ΚΚ Κούβας και κομμάτων από το Μεξικό με σημαντική συμβολή στην πάλη ενάντια στην «ολοκλήρωση της Αμερικής» (ΑΛΚΑ) και στο κίνημα αλληλεγγύης με την Κολομβία αναμένεται αυξημένο το ενδιαφέρον για τη φετινή συνάντηση.

Δεκάδες άλλα κόμματα από όλο τον κόσμο έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Η συνάντηση θα αξιολογήσει την πείρα από τους αγώνες και τις πολλές περιφερειακές συναντήσεις και πρωτοβουλίες των κομμουνιστικών κομμάτων, που αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα, τις εξελίξεις στο κίνημα κατά της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης και τις νέες πρωτοβουλίες ενάντια στο NATO και στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Θα αναζητηθούν τρόποι για έναν πιο αποτελεσματικό συντονισμό των αντιιμπεριαλιστικών και ταξικών δυνάμεων κατά περιοχή, όπως και η ανάπτυξη της συνεργασίας στο πολύγλωσσο «Δελτίο Πληροφοριών», στο δίκτυο αλληλεγγύης κομμουνιστικών κομμάτων Solid Net και σ' άλλους τομείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ