Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ

ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: «Σοβαρές ανησυχίες εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας και των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλούν τα σχέδια της κυβέρνησης Μπους για την υιοθέτηση του νέου στρατηγικού δόγματος, το οποίο θα αντικαθιστά τους πυλώνες της "αποτροπής" και της "ανάσχεσης" που κυριάρχησαν επί Ψυχρού Πολέμου. Η Ουάσιγκτον προσανατολίζεται στο να αναλαμβάνει "προληπτικές" επιθέσεις εναντίον όσων διαθέτουν όπλα μαζικής καταστροφής (Weapons of Mass Destruction - συντομογραφικώς WMD). Το λεγόμενο δόγμα του "πρώτου πλήγματος" θα τεθεί υπόψη του Κογκρέσου το ερχόμενο φθινόπωρο από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας... Τα μέλη του ΝΑΤΟ πήραν μια πρώτη γεύση των αμερικανικών σχεδίων κατά την επίσκεψη του υπουργού Αμυνας Ντ. Ράμσφελντ στις Βρυξέλλες. "Η Συμμαχία δεν μπορεί να περιμένει να υπάρξουν αδιάσειστες αποδείξεις για την ανάληψη δράσης εναντίον τρομοκρατών ή WMD", υπογράμμισε ο κ. Ράμσφελντ» (ΒΗΜΑ).

«ΒΟΛΙΚΗ» ΣΥΛΛΗΨΗ: «Η προχθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπους ότι συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος σκόπευε να κατασκευάσει μία "βρώμικη", ραδιενεργή βόμβα, μοιάζει να επιβεβαιώνει τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της πως ο εγκέφαλος της "Αλ Κάιντα", συνεπώς και η απειλή, παραμένουν εν ενεργεία... Η συνταρακτική αποκάλυψη μπορεί επίσης να συσπειρώσει όλους τους Αμερικανούς πίσω από τον πρόεδρο και την πεποίθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση» (ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο «ΜΠΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ»: «Η Βρετανία ετοιμάζεται να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των κρατικών υπηρεσιών που έχουν δικαίωμα να ανασκαλεύουν την ιδιωτική ζωή των πολιτών... Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Γκάρντιαν", τις οποίες επιβεβαίωσαν χθες κυβερνητικοί αξιωματούχοι, το δικαίωμα αυτό (σ.σ. του ελέγχου τηλεφωνημάτων και e-mail πολιτών) θα αποκτήσουν τώρα αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες, όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας και κάθε υγειονομική υπηρεσία»! (ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ