Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Ομορφη Πόλη» - βιτρίνα μεγάλων συμφερόντων

Την 5η Ιούνη --Μέρα του Περιβάλλοντος-- διάλεξε ο κ. Παπουτσής να παρουσιάσει τη διακήρυξη της Δημοτικής του παράταξης, στο χώρο των αυθαιρέτων του κ. Κυριακού στο Π. Αρεως. Την ίδια ώρα που η «Συμπαράταξη για την ΑΘΗΝΑ» με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή διαδήλωνε μαζί με δεκάδες συλλογικούς φορείς, διεκδικώντας τους τελευταίους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου της πολύπαθης Αθήνας, ο κ. Παπουτσής και οι συνεργάτες του έστηναν μια ακόμα φιέστα, σε ένα χώρο για τμήμα του οποίου εκκρεμούν 5 αποφάσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων!

Οσον αφορά στη διακήρυξη του κ. Παπουτσή αυτή χαρακτηρίζεται, όπως άλλωστε τους βολεύει, από γενικολογίες και όμορφες λέξεις, πίσω από τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν επιμελώς, όλη την ασχήμια και την αντιλαϊκότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

Σίγουρα «μας δουλεύει ψιλό γαζί» ο κ. Παπουτσής, όταν αναφέρει στη διακήρυξη του ότι η παράταξή του «είναι έτοιμη να προσπεράσει τις συντηρητικές αντιλήψεις, πρόσωπα και πολιτικές και όλους όσοι αδιαφόρησαν για την ποιότητα ζωής των πολιτών...»! Μάλλον θα πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη ο υποψήφιος δήμαρχος και πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μιας κυβέρνησης που, με την αντιλαϊκή πολιτική στήριξης των βιομηχάνων, της ΕΥΡΩΕνωσης των πολυεθνικών και του NATO:

- Οδήγησε στην ανεργία και την υποαπασχόληση χιλιάδες εργαζόμενους - κυρίως νέους.

- Εσπρωξε στη διαρκή λιτότητα, τη φτώχεια και το περιθώριο την πλειοψηφία του λαού.

- Επιχειρεί λυσσαλέα επίθεση στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

- Μετατρέπει την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, σε επιχειρήσεις από τις οποίες θα πολλαπλασιάζουν τα πλούτη τους τα μεγάλα συμφέροντα και θα αποκλείονται τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

- Ξεπουλάει με υποτέλεια τα εθνικά - δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΥΡΩΕνωσης.

Εξάλλου, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την ολόψυχη, πράγματι, στήριξη του κ. Παπουτσή σε αυτή την απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική, με αποκορύφωμα τα δεκάδες ατιμώρητα εφοπλιστικά εγκλήματα όπως στο «ΣΑΜΙΝΑ» και το «χτύπημα» των ναυτεργατικών αγώνων, επί υπουργίας του υποψηφίου της «Ομορφης πόλης» στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ομως το «δούλεμα» δε σταματάει εδώ. Ο κ. Παπουτσής συνεχίζει στη διακήρυξή του με τα εξής ανεκδιήγητα «υπάρχουν λύσεις για περισσότερο πράσινο... για ένα καθαρό περιβάλλον... για το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση... για περισσότερες παιδικές χαρές».

Μόνο που αυτές τις «λύσεις» που έχει κατά νου ο κ. Παπουτσής και το επιτελείο του τις έχουν ζήσει «στο πετσί τους» οι κάτοικοι της Αθήνας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη «Βωβή» πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με:

- Την παράδοση των τελευταίων ελεύθερων χώρων στα μεγάλα συμφέροντα και την τσιμεντοποίησή τους, με τη συμπαιγνία ΥΠΕΧΩΔΕ και δημοτικής Αρχής, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ΘΩΝ.

- Τα αυθαίρετα του Μ. Κυριακού στο Π. Αρεως και τη συνειδητή αδράνεια κυβέρνησης - δήμου και νομαρχίας.

- Την προώθηση προγράμματος δεκάδων υπογείων γκαράζ κάτω από τα εναπομείναντα παρκάκια της πόλης, ακόμα και κάτω από σχολεία.

- Την περιβαλλοντοκτόνα πολιτική της κυβέρνησης με την αλλαγή του προστατευτικού για τα δάση άρθρου 24 του Συντάγματος, την ψήφιση νόμων και διαταγμάτων για τις περιαστικές εκτάσεις, τις παραλίες, τα ρέματα, την ανατροπή του Ρυθμιστικού κλπ.

- Τη σχεδιασμένη --με αφορμή το 2004-- επίθεση κυβέρνησης και μεγάλων συμφερόντων στο Γουδί, στα Προσφυγικά, στο Λυκαβηττό, στη «Θερμίδα» και σε δεκάδες ακόμα ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου.

Την απάντηση στη δημαγωγία του κυβερνητικού υποψήφιου την έδωσαν με τα συνθήματά τους εκατοντάδες κάτοικοι στη συγκέντρωση και πορεία της 5ης Ιούνη για το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους:

«Για την ολυμπιάδα των πολυεθνικών,

πνίγετε την πόλη μας με νέφος και μπετόν»

«Μαύρο στις δημοτικές,

θα φάνε του Βωβού οι υποστηρικτές».


ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ Μανώλης
Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ