Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Λαός και νεολαία να περιφρουρήσουν την Ιστορία

Καταγγελία για τη βεβήλωση των μνημείων του ΕΛΑΣ στο Περτούλι Τρικάλων και της προτομής του Πέτρου Κόκκαλη στο Γράμμο

Τη βεβήλωση των μνημείων του ΕΛΑΣ στο Περτούλι Τρικάλων και της προτομής του Πέτρου Κόκκαλη στο Γράμμο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο πως η βέβηλη αυτή πράξη καταστροφής των Μνημείων συμπίπτει χρονικά με τις σημερινές εξελίξεις στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, όπου η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις της χώρας οργανώνονται και προετοιμάζονται για την αντεπίθεση, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ που στηρίζεται και από τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Σήμερα που το ΚΚΕ, πάλι, σηκώνει το βάρος για την οργάνωση του λαού και την αγωνιστική αντεπίθεση για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία, που θα απαλλάξει το λαό από τα δεινά της αντιλαϊκής πολιτικής, της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό είναι που τους ενοχλεί τόσο πολύ, που μπαίνει συνεχώς "γυαλί-καρφί" στο μάτι τους. Γιατί αυτός είναι ο αγωνιστικός δρόμος που διδάσκει η Ιστορία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τον ελληνικό λαό, τη φλογερή νεολαία, να περιφρουρήσει και να προστατέψει αυτά τα μνημεία, που αποτελούν τιμή του ΚΚΕ στην ιστορία του τόπου, έναυσμα για τη νεολαία να γνωρίσει τις πραγματικές πλευρές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να διδαχθεί την ανυπότακτη και αδούλωτη στάση ζωής, τον ανυποχώρητο αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ