Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Υπόνοιες για κακοδιαχείριση στο Μετοχικό Ταμείο

Σοβαρές υπόνοιες για κακοδιαχείριση των χρημάτων που παρακρατεί από τους αστυνομικούς το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, διατυπώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σε έγγραφό της που απέστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Ρωμαίο.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, κάθε αστυνομικός καταβάλλει μηνιαίως 5.000 δραχμές περίπου, ως εισφορά για μελλοντική οικογενειακή ενίσχυση ή επαγγελματική αυτοτέλεια, μετά την έξοδό του από την ενεργό υπηρεσία. Πρόκειται για την περιβόητη προικοδότηση των κοριτσιών των αστυνομικών, η οποία μετά τη συνταγματική ισοτιμία των δύο φύλων το 1984, επεκτάθηκε και στα αγόρια και ισοδυναμεί με κρατήσεις ύψους 2% επί του βασικού μισθού και επί του χρονοεπιδόματος.

Η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι η υποχρεωτική κράτηση περιλαμβάνει 31.617 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) και το ποσό κράτησης σε μηνιαία βάση ανέρχεται στο ύψος των 140.000.000 δραχμών. Μετά από μια 25ετία, κάθε παιδί αστυνομικού λαμβάνει ως ανταπόδοση των υποχρεωτικών κρατήσεων, ένα βοήθημα περίπου δύο εκατομμυρίων δραχμών. "Επειτα από τα ανωτέρω, τονίζεται στη σχετική επιστολή, προκύπτει το μεγάλο ερώτημα, γιατί αυτή η μικρή ανταπόδοση, όταν το αποταμιευτικό σύστημα στον ιδιωτικό τομέα ή σε απλή κατάθεση απλού λογαριασμού ταμιευτηρίου σε οποιαδήποτε τράπεζα, θα απέδιδε στον αστυνομικό μεμονωμένα για κάθε παιδί το ποσό των δέκα εκατομμυρίων δραχμών και περισσότερο, το οποίο βεβαίως θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε περίπτωση ομαδικής συμμετοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή διάχυτη είναι η άποψη στο χώρο μας ότι στο όλο σημερινό σύστημα ανταπόδοσης ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ως προαναφέραμε και λειτουργεί σε βάρος του αστυνομικού προσωπικού, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, γνωρίζοντάς μας σχετικά. Από πλευράς μας θα υπάρξει και κίνηση μέσω νομικής οδού, ώστε να υπάρξει απεγκλωβισμός του αστυνομικού προσωπικού από την υποχρεωτική αυτή εισφορά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ