Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Απεργία - πρώτο μήνυμα κατά της ιδιωτικοποίησης

Με συνθήματα "Δήμος για δημότες και όχι για Δημοτικές Επιχειρήσεις" και "Οχι στη Δημοτική Επιχείρηση και τη διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών", απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Αιγάλεω στη θέληση της προσκείμενης στο ΣΥΝ δημοτικής αρχής του Αιγάλεω να μετατρέψει το δήμο σε ιδιωτική επιχείρηση, παραδίδοντας τις δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι του δήμου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, έκαναν χτες 24ωρη απεργία, η συμμετοχή στην οποία άγγιξε το 90%, παρά τις αντίθετες προσπάθειες του δημάρχου Γ. Μυστακόπουλου.

Η αντίδραση των εργαζομένων έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι, οπότε και η δημοτική αρχή αιφνιδιαστικά ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει τη σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης, που, σύμφωνα με το καταστατικό, "θα διέπεται από τους νόμους της ιδιωτικής οικονομίας" και συμπεριλαμβάνει μέσα την πλειοψηφία των δημοτικών υπηρεσιών, αφήνοντας όμως "παραθυράκια" και για τις υπόλοιπες. Το θέμα συζητούσε μέχρι αργά χτες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, στέλνοντας ένα πρώτο μήνυμα στη δημοτική αρχή. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Ν. Λαμπρακάκης και Γ. Στρατηγός, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον δήμαρχο και ζήτησε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναβληθεί το θέμα και προσπάθησε να πείσει ότι η σύσταση της Δημοτικής Επιχείρησης είναι για το "καλό" της πόλης και ότι δε θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στις εργασιακές τους σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ