Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
"Σημίτης" και ο Αρσένης
  • Δε συζητά με απεργούς ο υπουργός
  • Στο 70% έφτασε η συμμετοχή την πρώτη μέρα της τριήμερης απεργίας
  • Αύριο αποφασίζεται η ημερομηνία έναρξης της απεργίας διαρκείας

Με δυναμικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησαν χτες την τριήμερη απεργία του κλάδου, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Η συμμετοχή στη χτεσινή απεργία, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΛΜΕ, ξεπέρασε το 70% επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική διάθεση του κλάδου. Ομως, τα οξυμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών και η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία δε "συγκίνησαν" τον υπουργό Παιδείας, Γερ. Αρσένη,ο οποίος, υλοποιώντας το δόγμα "δε συζητώ με απεργούς",αρνήθηκε χτες να συναντηθεί με τους απεργούς καθηγητές.

Αψηφώντας τη βροχή οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας τα αιτήματά τους για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, νέο ενιαίο μισθολόγιο, μείωση των μαθητών ανά τμήμα σε 25.

Η πορεία των καθηγητών ξεκίνησε από το υπουργείο Παιδείας, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απαίτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Απ. Τασούλας,οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των καθηγητών. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίστηκε στους καθηγητές - πέρα από τη δεδομένη συμπαράσταση - ότι για να βρεθούν λύσεις στα αιτήματά τους πρέπει να αγωνιστούν μαζικά για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας, σε ένα κοινό μέτωπο μαζί με τους άλλους εργαζόμενους που αγωνίζονται αυτόν τον καιρό.

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην απεργία, καταγγέλλει τη στάση του υπουργού και τονίζει: "Θα πρέπει να γνωρίζει ο υπουργός Παιδείας ότι πολύ σύντομα ο δυναμικός και αποφασιστικός αγώνας των καθηγητών θα τον υποχρεώσει να συζητήσει με τους απεργούς καθηγητές και να δώσει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους". Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να συμμετάσχουν εξίσου μαζικά σήμερα και αύριο στη συνεχιζόμενη απεργία του κλάδου.

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες και οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης,που συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των καθηγητών η συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Αύριο θα συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ προκειμένου να συζητήσουν τη μορφή και την ακριβή ημερομηνία έναρξης της απεργίας διαρκείας που αποφάσισαν για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ