Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
"15% για την παιδεία"!

Με κεντρικό αίτημα ό,τι ακριβώς απαγορεύει ο προϋπολογισμός Βρυξελλών της κυβέρνησης Σημίτη, μαθητές και σπουδαστές βγαίνουν σήμερα στο δρόμο. Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας

Νέα κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος πραγματοποιούν σήμερα μαθητές και σπουδαστές της Αθήνας κατόπιν απόφασης που πήρε από την προηγούμενη εβδομάδα το ΚΣ της ΕΣΕΕ και πάνω από 30 δεκαπενταμελή γυμνασίων και λυκείων της πρωτεύουσας. Σπουδαστές και μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας και θα ξεκινήσουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, πολλοί σπουδαστικοί σύλλογοι της Αθήνας και της επαρχίας έχουν πάρει ξεχωριστές αποφάσεις για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση. Συγκεκριμένα, αποφάσεις έχουν πάρει οι σπουδαστικοί σύλλογοι της ΣΕΛΕΤΕ, της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας Αθήνας, της Σχολής Επιστημών Υγείας Πρόνοιας Αθήνας, της Σχολής Τεχνολογίας Εφαρμογών Αθήνας, Σχολής Διοίκησης Οικονομίας Πειραιά, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, καθώς και τα ΤΕΙ Σερρών και Δράμας.

Απόφαση για συμμετοχή των μαθητών έχουν πάρει τα 15μελή από τα 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, ΤΕΛ Ελληνικού, ΤΕΣ Ελληνικού, ΕΠΛ Ηλιούπολης, ΤΕΛ Ηλιούπολης, ΓΕΛ Ελληνικού, 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, ΤΕΛ Χαϊδαρίου, 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, 4ο ΤΕΛ Χαλανδρίου, 2ο ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας, 1ο και 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης, 2ο ΤΕΛ Αθήνας, ΕΠΛ Πειραιά, 2ο ΓΕΛ Αθήνας 3ο ΓΕΛ Αθηνών, Κλασικό Λύκειο Περιστερίου, 1ο ΓΕΛ Περιστερίου, 1ο και 2ο ΤΕΛ Αιγάλεω, ΓΕΛ Υμηττού, 4ο ΤΕΛ Χαλανδρίου, 1ο ΓΕΛ Χολαργού, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω και του 3ου ΓΕΛ Βύρωνα καθώς και οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων της Αθήνας.

Το αγωνιστικό πλαίσιο κάτω από το οποίο καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση το ΚΣ της ΕΣΕΕ είναι η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, Ενιαία Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καμιά προσπάθεια επιβολής ενοικίου στους οικότροφους των φοιτητικών εστιών, ανέγερση νέων κτιρίων φοιτητικών εστιών και πλήρη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ.

Οι μαθητές ζητούν, επίσης αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού, κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικούς στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, λύση των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων και των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή, καμιά επιβολή διδάκτρων στους γονείς για τη μόρφωση των παιδιών τους μέσω δημοτικών φόρων, σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα και σχολικά βιβλία, δωρεάν διανομή των βιβλίων ειδικοτήτων των ΤΕΛ και ΤΕΣ καθώς και των ξενόγλωσσων βιβλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ