Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιφερειάρχης σε διατεταγμένη υπηρεσία

Την οργισμένη διάψευση εκπροσώπων φορέων της υγείας προκάλεσαν οι ψεύτικες και εμπρηστικές δηλώσεις του διορισμένου από την κυβέρνηση περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας για ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία

Χοντρά ψέματα χρησιμοποιούν, χωρίς να ντρέπονται καθόλου, διάφοροι κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες, προκειμένου να συκοφαντηθεί ο μεγάλος αγώνας των αγροτών. "Ανακαλύπτουν" νοσοκομεία που μένουν χωρίς φάρμακα, και αρρώστους που δεν μπορούν να πάνε να νοσηλευτούν, μέχρις αγορές που μένουν χωρίς εφόδια και βιομηχανίες που κλείνουν γιατί δεν έχουν πρώτες ύλες και άλλα τέτοια παρόμοια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο εκλεκτός της κυβέρνησης και διορισμένος περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας, Γιώργος Μουτσόπουλος.Εδωσε συνέντευξη προχτές στην Πάτρα και αφού επανέλαβε τη γνωστή κυβερνητική προπαγάνδα για το πόσες ζημιές στην οικονομία επιφέρουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ισχυρίστηκε - ψευδώς - πως λόγω των μπλόκων τα νοσοκομεία της περιοχής αντιμετωπίζουν ελλείψεις στις προμήθειες ιατροφαρμακευτικού υλικού, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίων των αγροτών.

Στην κατάπτυστη και απαράδεκτη αυτή ενέργεια αντέδρασαν όλοι οι φορείς της υγείας.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών

Η Ρίτα Αρβανιτάκη - Πότσι, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Στερεάς, κατήγγειλε ως ψεύτικα, απαράδεκτα, συκοφαντικά και εμπρηστικά όσα είπε ο περιφερειάρχης. Δήλωσε συγκεκριμένα η πρόεδρος των γιατρών:

"Ο γγ της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας κ. Μουτσόπουλος, με χθεσινές δηλώσεις που διοχέτευσε στον Τύπο, μιλάει για δήθεν ελλείψεις φαρμακευτικού και άλλου υλικού στα Νοσοκομεία Ρίου και "Αγ. Ανδρέας" του Νομού Αχαϊας εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Καταγγέλλω τις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. γενικού σαν ψεύτικες, απαράδεκτες, συκοφαντικές και εμπρηστικές.

Ο κ. γενικός εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθεί να δημιουργήσει πανικό στην κοινή γνώμη για ελλείψεις στα νοσοκομεία εξαιτίας των αγροτικών μπλοκ. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. Καμιά έλλειψη φαρμακευτικού ή άλλου υλικού για τα νοσοκομεία δεν προκλήθηκε από τα αγροτικά μπλοκ, όπως όλοι γνωρίζουν.

Δεν μπορεί ο κυβερνητικός υπάλληλος να μιλάει για ελλείψεις στα νοσοκομεία, οι οποίες οφείλονται στην πολιτική διάλυσης των νοσοκομείων και της Δημόσιας Υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν υποχρέωση να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να συμπαρασταθούν στην αγωνιζόμενη αγροτιά".

"Δεν υπάρχουν ελλείψεις"

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, μιλώντας σε τοπικό ραδιοσταθμό χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη "ανίκανο και ψεύτη", προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία καθώς οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση ασθενών και ιατρικού υλικού.Παράλληλα, κατήγγειλε τις ενέργειες ελάχιστων συναδέλφων του - κατονομάζοντας τον γιατρό Αρνή από τη Βόνιτσα - ο οποίος εφοδιάζει με πλαστά πιστοποιητικά ασθενείας όλο το χωριό προκειμένου να δημιουργούνται προβλήματα στα μπλόκα και σημείωσε πως τα πιστοποιητικά για να είναι έγκυρα θα πρέπει να έχουν την επικύρωση του Ιατρικού Συλλόγου.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αιγίου, Μ. Ξηρού, δήλωσε πως υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα, προσθέτοντας ότι με το πρόσχημα της μεταφοράς φαρμάκων από τα μπλόκα η "κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει σε αντιπαράθεση και διαπραγματεύσεις τους εργαζόμενους με τους αγρότες. Τέτοιες διαπραγματεύσεις θα πρέπει να κάνει η ίδια η κυβέρνηση και να δώσει λύσεις".

Καταγέλαστος πρόεδρος νοσοκομείου

Χτες το βράδυ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Σκάι", ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Φώτης Παπαβασιλόπουλος (αποτυχημένος πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ) βγήκε "ζωντανά" για να υποστηρίξει τα ίδια ψεύδη. Ισχυρίστηκε ότι δεν πέρασε φορτίο με φίλτρα νεφρού και αναγκάστηκαν να τα μεταφέρουν με κούριερ. Οταν ρωτήθηκε όμως γιατί το ένα φορτίο δεν πέρασε και πέρασε το δεύτερο, προτίμησε να αλλάξει κουβέντα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι υπήρξε έλλειψη φιλμ του αξονικού τομογράφου, αλλά αναγκάστηκε τελικά να ομολογήσει ότι ήταν πρόβλημα της μεταφορικής εταιρίας που δεν τα παραλάμβανε. Και στην ερώτηση "οι αγρότες φταίνε γι' αυτό;" προτίμησε πάλι να αλλάξει κουβέντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ