Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δ. ΣΤΕΡΕΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ
Προχωρούν σε κλιμάκωση του αγώνα

Απτόητοι από τις διασπαστικές και εκβιαστικές τακτικές του κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, οι αγρότες των Γιάννινων, Πρέβεζας, Αρτας και Αιτωλοακαρνανίας δυναμώνουν τα μπλόκα τους και σαν απάντηση στις προκλήσεις της κυβέρνησης που προσπαθεί να τους φέρει αντιμέτωπους με συναδέλφους τους άλλων περιοχών της χώρας και, βεβαίως, με άλλες κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα, χτες βράδυ συνεδρίαζε το Συντονιστικό Οργανο των Ομοσπονδιών και των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα της Βορειοδυτικής Ελλάδας στην Αμφιλοχία, προκειμένου να οργανώσουν την κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών της περιοχής.

Τα μπλόκα των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας,στη Σφήνα και τη γέφυρα του Εύηνου, όχι μόνο "κρατούν καλά" αλλά και ενισχύονται. Ετσι, παραμένει ο αποκλεισμός του δρόμου Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Τα μπλόκα επισκέπτονται καθημερινά μαζικοί φορείς και εκπρόσωποι εργαζομένων του νομού. Οι απεργοί οικοδόμοι μετά τη συγκέντρωσή τους μπροστά στο Εργατικό Κέντρο θα μεταβούν με πούλμαν στα μπλόκα για να εκφράσουν την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στους αγρότες και να απαιτήσουν μαζί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, γιατί ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός τους αγώνας, όπως τονίζουν. Η αλληλεγγύη όλων των μαζικών φορέων και των άλλων εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να εκφραστεί μαζικά σήμερα στις 7 μμ στη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης που οργανώνουν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων, ο Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών, με τη συμπαράσταση πολλών ακόμα μαζικών φορέων.

Οι αγρότες των Ιωαννίνων που έχουν στήσει το μπλόκο τους στις Καρυές κλείνοντας το δρόμο Ιωαννίνων προς Κακκαβιά και Κοζάνη, όχι μόνο συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους, αλλά, χτες, στόλισαν και χριστουγεννιάτικο δέντρο δείχνοντας αποφασισμένοι να κάνουν εκεί Χριστούγεννα, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς.

Το μπλόκο που έχει στηθεί στη Γέφυρα Καλογήρων από τους αγρότες Αρτας και Πρέβεζας,με το οποίο έχουν αποκλείσει τη συγκοινωνία Αρτας προς Πρέβεζα και Γιάννενα, τις τελευταίες μέρες ενισχύεται. Πολλοί αγρότες, διαπιστώνοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης, αποφασίζουν πιο ενεργά να αγωνιστούν με τους συναδέλφους τους. Κλειστό παραμένει και το πορθμείο Ακτιου - Πρέβεζας, καθώς οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκο με τρακτέρ μπροστά στο λιμάνι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεολαιίστικη επίσκεψη στα μπλόκα (2010-02-05 00:00:00.0)
Παίρνουν δύναμη από το κύμα συμπαράστασης (2010-02-04 00:00:00.0)
Προστέθηκε κι άλλο μπλόκο (2010-01-26 00:00:00.0)
«Εμπάργκο» στην αντιαγροτική πολιτική (2009-01-29 00:00:00.0)
Παρόντες στην κινητοποίηση (2003-02-25 00:00:00.0)
Δεύτερη μέρα στο μετερίζι του Εύηνου (2002-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ