Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
Καλή βδομάδα με απεργία

Με 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, αρχίζουν οι κινητοποιήσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί η ΔΕΕ

Με 48ωρη απεργία ξεκινούν την ερχόμενη βδομάδα δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι απεργούν στις 16 και 17 Νοέμβρη αντιδρώντας στην πολιτική λιτότητας και υποχρηματοδότησης της παιδείας.

Τη Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις της χώρας και την Τρίτη θα συμμετάσχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ. Τη δεύτερη μέρα της απεργίας οι διδασκαλικοί σύλλογοι θα συνεδριάσουν προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση της ΔΟΕ για 48ωρη κυλιόμενη απεργία ανά γεωγραφικό διαμέρισμα ξεκινώντας από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, την Εύβοια και την υπόλοιπη Στερεά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη. Οι αποφάσεις των συλλόγων θα σταλούν στη ΔΟΕ μέχρι τις 19 Δεκέμβρη.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργίες και τα συλλαλητήρια καθώς η συνέχιση του αγώνα τους μετά τις γιορτές έχει ως προϋπόθεση την επιτυχία της 48ωρης απεργίας. Η παράταξη δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις προβάλλοντας αιτήματα κόντρα στην ιδιωτικοποίηση, την "αποκέντρωση" της παιδείας και την επιχειρούμενη κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενάντια στο νέο μισθολόγιο, στη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας και την άρση της μονιμότητας, για την ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ