Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΦΩΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

"Μας εμπαίζει η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, υποτιμάνε τη νοημοσύνη μας καθημερινά όταν βγαίνουν "στο γυαλί" και λένε ότι αποκλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις μας. Γίνονται καταγέλαστοι, όταν μάλιστα, γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση και την έχουν καταγραμμένη λεπτομερώς". Μ' αυτά τα λόγια οργής και αγανάχτησης απαντάνε οι αγρότες στα μπλόκα της Βοιωτίας,στον Αϊ - Γιώργη,στα Βάγια,στο Κάστρο,στο Ακραίφνιο και στο Κριεκούκι."Με τα ψέματα δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανέναν και όσο δε λύνουν τα προβλήματά μας, θα μας βρίσκουν εδώ στο μετερίζι του αγώνα. Ας το πάρουν απόφαση. Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα δυναμώσουμε τα μπλόκα μας και θα τα πολλαπλασιάσουμε", τονίζουν.

Σαν έμπρακτη απάντηση στις συκοφαντίες και στις ψευδολογίες για δήθεν διάλυση των μπλόκων που διαδίδουν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι αγρότες της Βοιωτίας από τις Θεσπιές, Μαυρομάτι και Λεοντάρι αποφάσισαν να στήσουν το δικό τους μπλόκο. Αυτό και σαν απάντηση στις μεθοδεύσεις του Νομάρχη Βοιωτίας που σε διατεταγμένη υπηρεσία κάνει ό,τι μπορεί για να "εκφυλιστούν" τα μπλόκα. Ο τελευταίος τώρα, θυμήθηκε να καλέσει τους αγρότες από τα μπλόκα να πάνε στη Νομαρχία σε σύσκεψη για να συζητηθούν, τάχα, τα προβλήματά τους.

Στη Φθιώτιδα

Ακλόνητα παραμένουν τα μπλόκα στο Δομοκό Φθιώτιδας τα οποία, μάλιστα, τις τελευταίες μέρες ενισχύθηκαν με την προσέλευση κι άλλων αγροτών και τρακτέρ. Στα δύο μαζικά μπλόκα που έστησαν οι αγρότες της επαρχίας από το ξεκίνημα της μεγαλειώδους κινητοποίησης των αγροτών, στις θέσεις Δρούγος και Ν. Μοναστήρι,από τη Δευτέρα ως γνωστόν προστέθηκε και νέο μπλόκο στο 22ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - Καρδίτσας.Τους αγρότες καθημερινά επισκέπτονται στα μπλόκα και δηλώνουν τη συμπαράσταση και συμμετοχή τους πολλοί αγρότες από τα γύρω χωριά αλλά και μαζικοί φορείς του νομού. Την Παρασκευή το πρωί έχουν αποφασίσει να επισκεφθούν τα μπλόκα του Δομοκού οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Φθιώτιδας) και οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες για να εκδηλώσουν από κοντά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών. Ενώ ψήφισμα συμπαράστασης έβγαλε και η Επιτροπή Ειρήνης.

Μπλόκο και στη Φωκίδα

Στον αγώνα για την επίλυση των κοινών προβλημάτων τους, από προχτές το βράδυ, οι αγρότες των κοινοτήτων Μαλάματα και Μανούγαλι Φωκίδας με τα τρακτέρ τους έστησαν το δικό τους μπλόκο αποκλείοντας τον εθνικό δρόμο Ναυπάκτου - Ιτέας στη γέφυρα του Μόρνου.

Στην Εύβοια

Τέλος, στην Εύβοια, για 9η μέρα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης οι αγρότες του Μαντουδίου παραμένοντας στο μπλόκο. Αλλωστε, δεν έχουν άλλο παρά το δρόμο του αγώνα καθώς έχουν υποστεί συντριπτικά πλήγματα από τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και έχουν οδηγήσει στην αποβιομηχάνιση της περιοχής.

Το μπλόκο του αγώνα λίγο πριν το Προκόπι όπου οι αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Χαλκίδας - Αιδηψού επισκέφθηκαν χτες για να δηλώσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αγρότες, οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης - Οικονομίας του ΤΕΙ Χαλκίδας. Οι σπουδαστές ανανέωσαν το ραντεβού για τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ