Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και περικοπές στους υγειονομικούς

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα μισθολογικά αιτήματα των εργαζομένων στην υγεία, αλλά πρόκειται να "πάρει πίσω" και ό,τι τους έδωσε πριν λίγους μήνες, όπως την αύξηση στο ωρομίσθιο που ισχύει από τον περασμένο Μάη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και αντιπροσωπεία των ΔΣ των σωματείων στα Νοσοκομεία συναντήθηκαν χτες με το γενικό διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αρμόδιο για μισθολογικά ζητήματα, κ. Τζούμα,ο οποίος τους είπε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αναγνωρίζει αυτή την αύξηση που δόθηκε στο ωρομίσθιο και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλογιστεί, ως παράνομη πράξη, στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους (με την πρόταση της κυβέρνησης διαφωνεί η ΑΔΕΔΥ) ξεκαθάρισε ότι δε θα καλύπτει τις απώλειες των εργαζομένων (27% του μισθού για κάθε εργαζόμενο), ενώ παραδέχθηκε ότι για πολλές κατηγορίες εργαζομένων δεν προκύπτει αύξηση. Ακόμη, δεν προσδιόρισε χρονικά την έναρξη των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, που αποτελεί βασικό αίτημα των εργαζομένων. Τέλος, ο κ. Τζούμας απέκλεισε - προς το παρόν - την ικανοποίηση του αιτήματος να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία το ανθυγιεινό επίδομα, λέγοντας ότι "αν θεσμοθετηθεί τώρα θα ξεσηκωθούν κι άλλοι κλάδοι".

Χτες, οι εργαζόμενοι στην υγεία έκαναν τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο θέατρο "Βρετάνια". Σήμερα, εκπρόσωποι των ΔΣ των σωματείων των Νοσοκομείων θα συγκεντρωθούν στις 12 μ., στο θέατρο "Βεάκη" και θα κάνουν παράσταση στον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας.

Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 17 Δεκέμβρη που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

  • Σημειώνεται ότι, χτες, άρχισε και η τριήμερη πανελλαδική απεργία (11 - 13 Δεκέμβρη) των γιατρών του ΙΚΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ