Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Θολό τοπίο και καθυστερήσεις

Αύριο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αν. Αττικής το θέμα των ανεξέλεγκτων χωματερών

Η καθυστέρηση στη χωροθέτηση των Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στην Αττική δεν έχει τελειωμό, ενώ το τοπίο το κάνουν ακόμη πιο θολό οι διάφορες πληροφορίες που διοχετεύονται και μιλούν για "προσωρινές" ή άλλες λύσεις για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Χτες το ΔΣ του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, ζήτησε την άμεση έναρξη των διαδικασιών χωροθέτησης των νέων ΟΕΔΑ, όπως επίσης και τον τερματισμό του απαράδεκτου και επικίνδυνου καθεστώτος των ανεξέλεγκτων χωματερών. Ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι ζητήθηκε να εφαρμοστεί ο νόμος και να κλείσουν οι 15 ανεξέλεγκτες χωματερές που υπάρχουν στην Ανατολική Αττική μέχρι τις 17 Γενάρη και κάλεσε τη νομαρχία να πάρει σύντομα την απόφαση χωροθέτησης της νέας ΟΕΔΑ με βάση όποια μελέτη θέλει. Πρόσθεσε επίσης ότι η απόφαση αυτή εκκρεμεί εδώ και 2,5 μήνες.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη - για πολλούς καθοριστική - του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής με τους δημάρχους και κοινοτάρχες της περιοχής, όπου θα συζητηθεί το θέμα του κλεισίματος των ανεξέλεγκτων και παράνομων χωματερών.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, δήλωσε χτες ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο από το νόμο να αποφασίσει και να υποδείξει θέση ή θέσεις για ΟΕΔΑ που θα διαχειρίζονται τα απορρίμματα που παράγονται στην Ανατολική Αττική και υπολογίζονται σε 1.000 τόνους τη μέρα. Επίσης χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Ανω Λιοσίων αποφάσισε αργά το βράδυ να κλείσει και πάλι την χωματερή την Παρασκευή το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ