Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ
Υστατο όπλο ο αντικομμουνισμός

Χυδαία και συκοφαντική επίθεση κατά της πολιτικής, της ηγεσίας και των στελεχών του ΚΚΕ εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να σπάσει τον αγώνα των αγροτών

Στη δοκιμασμένη μέθοδο του αντικομμουνισμού και τη συκοφάντηση των στελεχών του ΚΚΕ, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις των αγροτών, καταφεύγει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διασπάσει τον αγώνα των αγροτών και να διευκολύνει, όπως προσδοκά, τον απεγκλωβισμό των μελών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ από τα μπλόκα.

Εχοντας εξαντλήσει όλα τα άλλα μέσα "πειθούς" χωρίς καμία επιτυχία, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κάνει μια εκστρατεία ενάντια στο ΚΚΕ και τα στελέχη του, πιστεύοντας ότι έτσι θα επιταχύνουν το σπάσιμο του αγώνα των αγροτών, αλλά και γενικότερα θα πλήξουν το διογκούμενο απεργιακό κύμα.

Επικεφαλής αυτής της αντικομμουνιστικής εκστρατείας τέθηκε χτες, ως "καθ' ύλην αρμόδιος" ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα αντικομμουνιστικό ντελίριο, διαβάλλοντας την πολιτική του ΚΚΕ και εξαπολύοντας μια άθλια επίθεση ενάντια στην ηγεσία και τα στελέχη του. Συγκεκριμένα, ο Κ. Σκανδαλίδης επιχείρησε να εμφανίσει ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για τα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών, αλλά για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και έμμεσα της κυβέρνησης.

Η θέση του ΚΚΕ, είπε, είναι σαφής. "Σαφώς θέλει να ανακόψει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σαφώς - και το δηλώνει - θέλει να επανεθνικοποιήσει την αγροτική πολιτική. Σε όλους τους τόνους τα στελέχη του λένε, ότι εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο οι αποζημιώσεις και οι επιδοτήσεις και δε μας ενδιαφέρουν τα τεχνικά προβλήματα. Και σαφώς θέλει να ανατρέψει την εισοδηματική και δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλίσει τη σύνδεση αυτής της πλευράς του αγώνα των αγροτών με όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες".Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο πρόσθεσε: "Η κυρία Παπαρήγα στη Βουλή ήταν σαφής προχτές - και θα έλεγα μπράβο της - είπε τη γνώμη της πολύ καθαρά, ότι πρόκειται για μια πολιτική αναμέτρηση στον πρωθυπουργό και απ' αυτή την πολιτική αναμέτρηση προσπαθεί να επωφεληθεί" (!). Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΚΚΕ θέλει να φτάσουν οι κινητοποιήσεις μέχρι τις 17 του μήνα, οπότε θα συζητείται ο προϋπολογισμός, είπε ότι πρόκειται για "φυσιολογικό σχεδιασμό από την πλευρά τους, ιδιαίτερα του ΚΚΕ που θέλει να συνδέσει τη μάχη αυτή με άλλες πλευρές των απεργιακών αγώνων". Προχώρησε, όμως ακόμα περισσότερο και ισχυρίστηκε ότι η Συντονιστική Επιτροπή στη Θεσσαλία δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα για να μη διακόψει την επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα. "Δε φαντάζομαι, είπε, ότι η Συντονιστική Επιτροπή θα διακόψει την επίσκεψη της κυρίας Παπαρήγα για τρεις μέρες στην περιοχή, για να φύγουν από τα μπλόκα. Δε θα φύγουν" (!).

Αθλιότητες

Σε ένα άλλο επίπεδο προχώρησε σε επίθεση κατά των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλίας και ειδικότερα κατά του Γ. Παττάκη, κατηγορώντας τον ως επαγγελματία της πολιτικής, που δεν έχει σχέση με τους πραγματικούς αγρότες! Είπε συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση αν έχουν ανταποκριθεί τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στις προσπάθειες για να ανοίξουν οι δρόμοι: "Εχει μετατραπεί αυτή η μάχη (σ.σ. που δίνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ) σε μια εικόνα που λέει, ότι το ΠΑΣΟΚ το μόνο που το ενδιαφέρει είναι πώς θα φύγουν οι δικοί του από τα μπλόκα και τίποτε άλλο. Αυτό μας τιμά (!), με την έννοια ότι οι δικοί μας κάνουν τις κινητοποιήσεις και χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κινητοποίηση. Οι άλλοι είναι επαγγελματίες της πολιτικής. Οι Παττάκηδες είναι επαγγελματίες της πολιτικής" (!). Επιχείρησε να διαχωρίσει τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσει αντιθέσεις, λέγοντας ότι "είναι αγρότες και όχι μπαταχτσήδες και προφανώς όχι μεγαλοκαλλιεργητές που έχουν χρέη συσσωρευμένα και θέλουν να τα ρυθμίσουν εισπράττοντας σε βάρος των πραγματικών αγροτών και παραγωγών".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός είδε τα αποτελέσματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (1999-06-02 00:00:00.0)
"Ρίξτε κόκκινο στο μαύρο του πολέμου" (1999-05-14 00:00:00.0)
Δεν ξεμπέρδεψαν με τους αγρότες (1999-02-16 00:00:00.0)
Κοινά προβλήματα - κοινός αγώνας! (1998-08-07 00:00:00.0)
"Αν ήτανε η ζήλια ψώρα... " (1997-08-14 00:00:00.0)
Καταδίκη - πρόκληση κατά της αγροτιάς (1997-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ