Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μόνο νικητές θα φύγουμε"

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πρωτοφανή ενότητα, νέα μπλόκα και ενίσχυση αυτών που υπάρχουν, η ξεσηκωμένη αγροτιά συνεχίζει τον αγώνα της μέχρι τη δικαίωση

Στην κυβερνητική επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκρατίας και στις κομματικές ενέργειες του ΠΑΣΟΚ να διασπάσει την ενότητά τους, οι αγρότες απαντούν με ενίσχυση του αγωνιστικού πνεύματος και κλιμάκωσης της κινητοποίησης.

Μια κινητοποίηση που μπήκε στην 15η μέρα, σπάζοντας το χρονικό ρεκόρ της προηγούμενης του Μάρτη του '95.

Στην αντιδημοκρατική, αντικοινωνική προσπάθεια του πρωθυπουργού να διχάσει την κοινωνία, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, η κοινωνία, οι άλλες λαϊκές τάξεις και στρώματα απαντούν με διόγκωση του κύματος αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα της αγροτιάς.

Στην κινδυνολογία των υπουργών και των εμποροβιομηχάνων ότι πλήττεται καίρια η ελληνική οικονομία εξαιτίας του αποκλεισμού των Εθνικών οδών, οι φρουροί των μπλόκων απαντούν ότι γι' αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού και επισημαίνουν ότι προβλήματα η βιομηχανία και τα μαγαζιά είχαν πολλά και πριν την αγροτική κινητοποίηση, λόγω της πολιτικής αποβιομηχάνισης και φορολογικής επιδρομής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Στα αισχρά ψεύδη κυβερνητικών ανευθυνοϋπευθύνων και μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι σπάνε και διαλύονται τα μπλόκα, οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα απαντούν με στήσιμο νέων μπλόκων και πρόσθετα τρακτέρ στα υπάρχοντα.

Και στη συκοφαντική επιχείρηση να εμφανιστούν οι ξεσηκωμένοι αγρότες ως κομματικά υποκινούμενοι, οι εκπρόσωποί τους απαντούν με την επιμονή τους σε ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση και καλούν όλους τους αρχηγούς των κομμάτων να τους επισκεφτούν και να συζητήσουν μαζί τους τη λύση των οξυμένων αγροτικών προβλημάτων.

Στη Θεσσαλία, στην καρδιά του αγροτικού ξεσηκωμού, που συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα και τα μηνύματά του διάβηκαν τα σύνορα της Ελλάδας, το ηθικό της εξεγερμένης αγροτιάς παραμένει ακμαιότατον. Στα μπλόκα της Εθνικής οδού - Αλμυρού, Βελεστίνου, "Βιοκαρπέτ", διασταύρωσης Βόλου, Συκουρίου, Τεμπών - προστίθενται καθημερινά τρακτέρ - χτες ήρθαν 40 από χωριά της Καρδίτσας και άλλα 40 από χωριά της Λάρισας. Και στα περιφερειακά μπλόκα - Κολκοτού, περιφερειακής Τρικάλων, Καραβόπορου, Μουργκανίου, Αγναντερού, Κτημένης, Νέου Μοναστηρίου - όλοι παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους.

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καθοδηγεί και συντονίζει τη μάχη και ταυτόχρονα επιλύει προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν σε κάποια μπλόκα, διευκολύνοντας τη διέλευση από εκεί όλων όσοι έχουν πραγματική ανάγκη και οπωσδήποτε τη μεταφορά ασθενών, νοσοκομειακών και άλλων ιατρικών υλικών, στρατιωτών κ. ά.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα της αγροτιάς. Μετά το μεγάλο προχτεσινό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, στο Βόλο και τα Τρίκαλα, με διοργανωτές μαζικούς φορείς των νομών, προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις συμπαράστασης του λαού της Θεσσαλίας στον ηρωικό αγώνα των αγροτών.

Χτες το απόγευμα ο Λάκης Χαλκιάς έδωσε συναυλία στα μπλόκα της "Βιοκαρπέτ" και των Τεμπών, όπου η συμμετοχή αγροτών, αλλά και πολλών κατοίκων των θεσσαλικών πόλεων ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης. Στις επόμενες μέρες αναμένονται στα μπλόκα της Θεσσαλίας εργαζόμενοι, γυναίκες, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας.

Η ζωή στα μπλόκα συνεχίζεται στον ίδιο αγωνιστικό ρυθμό. Οι φρουροί ακλόνητοι δηλώνουν παντού και πάντα ότι "μόνο νικητές θα φύγουμε από εδώ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ