Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζέστανε τις καρδιές τους

"Ζέστανε" με τους ήχους του τους ξεσηκωμένους αγρότες, χτες, ο λαϊκός καλλιτέχνης Λάκης Χαλκιάς και το συγκρότημά του, που πήγαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα τους. Τραγουδώντας τα γνωστά τραγούδια του στα μπλόκα της "Βιοκαρπέτ" και των Τεμπών, έδωσε ένα άλλο χρώμα στη ζωή των αγωνιζόμενων αγροτών.

Χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους αγρότες, ο Λ. Χαλκιάς τόνισε ότι τα μπλόκα τους είναι κάστρα αντίστασης και πως τα μάτια του ελληνικού λαού είναι στραμμένα πάνω τους. "Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δε θέλει αγρότες, όπως δε θέλει τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας", είπε.

Αγρότες και πολλοί κάτοικοι αψήφησαν βροχή και κρύο, προκειμένου να ακούσουν παραδοσιακούς σκοπούς και αγωνιστικά τραγούδια και να χορέψουν υπό τους ήχους των οργάνων. Μελωδίες όπως "Ενα το χελιδόνι" και "Παιδιά της Σαμαρίνας" συγκίνησαν πολλούς από τους συγκεντρωμένους, που αρκετές φορές τραγούδησαν μαζί με τον καλλιτέχνη.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγη ώρα αργότερα και στο μπλόκο των Τεμπών. "Είμαι ανάμεσα σε φίλους", είπε ο Λ. Χαλκιάς και αυτοί σαν απόδειξη έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν. Οι πρώτες νότες έδιωξαν το τσουχτερό κρύο μακριά και ρυθμικά παλαμάκια άρχισαν να συνοδεύουν τον καλλιτέχνη από το πρώτο κιόλας τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ