Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να τους χαίρονται!

Το ρόλο του κοινού προβοκάτορα και πεμπτοφαλαγγίτη του ηρωικού αγώνα των εξεγερμένων αγροτών που του έχουν αποδώσει, φρόντισε να επιβεβαιώσει μια ακόμα φορά προχτές, ο νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα.

Τις προηγούμενες μέρες, ακολουθώντας, προφανώς, τις εντολές Τσουκάτου, διέδιδε ψευδόμενος πως, τάχα, το ΚΚΕ διαπραγματεύεται με τον κομματικό του προϊστάμενό τις στρεμματικές ενισχύσεις με στόχο να σπείρει σύγχυση στους αγρότες, αλλά και να δικαιολογήσει την ωμή παρέμβαση του κομματικού μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος για τη διάσπαση του αγώνα των αγροτών.***

Προχτές το μεσημέρι, λειτουργώντας σαν εγκάθετος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να προκαλέσει ένταση στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργάνωσαν όλοι οι μαζικοί φορείς του νομού στην Καρδίτσα. Τη στιγμή που ο Γ. Παττάκης μιλούσε στους συγκεντρωμένους πετάχτηκε και... κράζοντας, επιδίωξε να προκαλέσει θόρυβο και ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους που διαδήλωναν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες. Επιχείρησε να αντιπαραθέσει τους αγωνιζόμενους αγρότες της Καρδίτσας με τους συναδέλφους τους των άλλων περιοχών της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης χώρας, οι οποίοι ενωμένοι σαν μια γροθιά αγωνίζονται για την επίλυση των ΚΟΙΝΩΝ τους προβλημάτων. Αμεση ήρθε η απάντηση από τον Γ. Παττάκη, που του συνέστησε να θυμηθεί ότι είναι εκλεγμένος από το λαό της περιοχής και όχι κυβερνητικός - κομματικός εκπρόσωπος, διορισμένος του ΠΑΣΟΚ. Ενώ οι έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων ήταν η αυθόρμητη απάντηση στον προκλητικό νομάρχη, που πασχίζει όλο τον καιρό να διασπάσει τους αγρότες.

***

Ομως ο τύπος αυτός δε διστάζει μπροστά σε τίποτα, καθώς, φαίνεται, το θράσος του περισσεύει... Συνέχισε να προκαλεί τους αγρότες, μέσα από την τηλεόραση στην εκπομπή του Π. Παναγιωτόπουλου από το ΣΚΑΪ, όταν προσπαθούσε επίμονα να στρέψει τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα, που η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει, προκειμένου να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της. Μάλιστα, όταν οι αποδοκιμασίες των αγροτών του μπλόκου της "Βιοκαρπέτ" δυνάμωναν, χάνοντας εντελώς την ψυχραιμία του, δε δίστασε να μιλά για Γεωργαλάδες του ΚΚΕ, αδιαφορώντας ότι εκτός από προκλητικός αυτοαποκαλυπτόταν περισσότερο γελοίος. Θα πείτε... "βρεγμένος ήταν ο άνθρωπος"... Ομως, μ' αυτόν τον τρόπο δεν αποκάλυψε μόνο το αντικομμουνιστικό μένος του, αλλά έδειξε και το κατάμαυρο - αντιδραστικό πρόσωπό του, καθυβρίζοντας τους χιλιάδες αγρότες που δίνουν τη μάχη της επιβίωσής τους "ενωμένοι και αποφασισμένοι" μέσα σε σκληρές συνθήκες. Αξιος ο μισθός του προβοκάτορα και πεμπτοφαλαγγίτη νομάρχη. Να τον χαίρονται οι κυβερνήτες του ΠΑΣΟΚ κι αυτόν και τον υπουργό τους Ν. Φαρμάκη, που όχι μόνον δεν αντέχει το διάλογο με τους αγρότες, αλλά και όταν αυτοί τον αποδοκίμαζαν για τις προκλητικές του διασπαστικές δηλώσεις, χωρίς τσίπα τόλμησε να τους αποκαλέσει κλακαδόρους! Αλλωστε είχε φροντίσει από νωρίτερα να δείξει το... πολιτικό του ανάστημα ο Ν. Φαρμάκης, όταν λίγες ώρες πριν μέσα στη Βουλή προσπαθώντας να διακωμωδήσει τον ηρωικό αγώνα των αγροτών, ξεδιάντροπα ανέφερε για... "συμμαχικές ένοπλες δυνάμεις των αγροτών που κατέλαβαν περιοχές της Θεσσαλίας"! Με τέτοιου ήθους και ύφους υπουργούς και νομάρχες, η κυβέρνηση - είναι βέβαιο - θα πιάσει το τρένο του Μάαστριχτ. Μόνο ας το σκεφθούν μην τους ..."πατήσει το τρένο" πριν!

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ