Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΙΕΡΙΑ
"Ρίξτε κόκκινο στο μαύρο του πολέμου"

ΚΑΤΕΡΙΝΗ (ανταπόκριση).-

Σε σημαντικό πολιτικό γεγονός για την πρωτεύουσα της Πιερίας, αναδείχτηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη μεγάλη Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιώργο Μαυρίκο και Γιάννη Παττάκη.

Κάτω από το κεντρικό σύνθημα της εξέδρας "Στο Μαύρο του πολέμου ρίξε κόκκινο", ακούστηκε δυνατή, αποφασιστική η φωνή του ΚΚΕ, η φωνή της αγωνιζόμενης ενάντια στον πόλεμο Ελλάδας. Από νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν στη μεγάλη πλατεία, αγωνιστές της ειρήνης και της προόδου όλων των ηλικιών. Η πλατεία ντύθηκε κυριολεκτικά στα κόκκινα από τα λάβαρα και τις σημαίες. Η ατμόσφαιρα δονήθηκε από τα συνθήματα καταδίκης των μακελάρηδων των λαών που φώναζαν οι εκατοντάδες νεολαίοι: "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου Συνδικάτο", "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία".

Στις 8.30 ακριβώς, έφτασε στην πλατεία η προσυγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΚΝΕ από το σιντριβάνι. Επικεφαλής το μεγάλο πανό με το σύνθημα "Η νεολαία με το ΚΚΕ, κόντρα σε ΝΑΤΟ και ΟΝΕ" και σε όλη τη διαδρομή της πορείας το σύνθημα να καλεί: "Ηρθαν οι φονιάδες στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε θα έρθει και η σειρά μας". Γέμισε η πλατεία με νιάτα, κόκκινα λάβαρα, σηκωμένες γροθιές και φλογισμένες καρδιές. Μαζική ήταν και η παρουσία των αγροτών που ήρθαν από τα κοντινά χωριά για να ακούσουν τη φωνή του ΚΚΕ, που καλεί όλους να στρατευτούν στον αγώνα για να σταματήσει το εγκληματικό χέρι αυτών που θέλουν να ματοκυλήσουν τα Βαλκάνια.

Τη μεγάλη, μαχητική και γεμάτη παλμό και πάθος συγκέντρωση, άνοιξε ο Γιάννης Σκούφας, μέλος του ΝΓ της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και αγροτικό στέλεχος. Στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Παττάκης, αναφερόμενος στις προσπάθειες των επιχειρηματικών κύκλων να πετύχουν τη μοιρασιά της λείας στα Βαλκάνια, τόνισε: "Πρόσφατα μαζεύτηκαν 57 επιχειρηματίες χωρίς να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους και άρχισαν με τον αρχιμάγειρα υπουργό Εθνικής Οικονομίας, να καθαρίζουν τα κρεμμύδια για να μαγειρέψουν τα διαμελισμένα κορμιά των μικρών παιδιών της Γιουγκοσλαβίας και των άλλων αθώων αμάχων που καθημερινά σκοτώνουν με τους βομβαρδισμούς. Και όταν έρθει η ώρα, να σερβίρουν το φαγητό για να τα οικονομήσουν".

Κεντρικός ομιλητής της προεκλογικής συγκέντρωσης ήταν ο Γιώργος Μαυρίκος, που αιτιολογώντας την αναγνώριση που βρίσκει η πρωτοποριακή αντιπολεμική δράση του ΚΚΕ μέσα στο λαό, ανέφερε: "Πολλοί απλοί άνθρωποι που δεν είναι κομμουνιστές λένε σήμερα μπράβο στο ΚΚΕ για την πρωτοποριακή του αντιπολεμική δράση. Ανθρωποι της επιστήμης, της τέχνης, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, αγρότες. Τι είναι αυτό που κάνει το ΚΚΕ να ξεχωρίζει; Μήπως έχουμε το κοκαλάκι της νυχτερίδας; 'Η μήπως μας βοηθούν τα ευχέλαια; Τίποτε από αυτά φυσικά δε συμβαίνει. Βασικά μας στηρίγματα και εφόδια είναι ότι δεν έχουμε χάσει την πίστη μας στο λαϊκό κίνημα. Οτι πιστεύουμε στην αναγεννητική δύναμη της εργατικής τάξης και της πρωτοπόρας επαναστατικής θεωρίας της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ