Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Συρρικνώνονται τα εισοδήματά τους

Σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε, χθες, στη Βουλή

Τα εντονότατα προβλήματα των σιτοπαραγωγών που διαφαίνεται ότι θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονιά, μετέφερε χθες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου με Ερώτησή του προς τον υφυπουργό Γεωργίας Κ. Βρεττό ο βουλευτής του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας,σημειώνοντας ότι για μια ακόμα φορά η λογική της ΠΟΕ (πρώην ΓΚΑΤΤ), για υπέρβαση του πλαφόν και την επιβολή προστίμων αναμένεται να συρρικνώσει το εισόδημα των παραγωγών και να τους οδηγήσει σε ακόμα δυσχερέστερη θέση.

Ο υφυπουργός Γεωργίας παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, λέγοντας ότι "πράγματι έχουμε ένα πρόβλημα στην παραγωγή σιταριού και έχουμε μια αποθήκευση έως 100 χιλιάδων τόνων. Αυτό οφείλεται στις χαμηλές ποιότητες", σημείωσε επίσης ότι τον Ιούλη θα φανεί αν όντως υπάρχουν υπερβάσεις.

Ανταπαντώντας ο Βαγγέλης Μπούτας, τόνισε ότι το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην εφαρμογή της σημερινής ΠΟΕ, που ουσιαστικά θέλει την παραγωγή σιτηρών στις αποθήκες, οδηγώντας σε αδιέξοδο τους παραγωγούς και ρίχνοντας τις τιμές του προϊόντος. Συμπλήρωσε μάλιστα, αναφορικά με την κατανομή των προστίμων που προκύπτουν από την υποτιθέμενη υπέρβαση της παραγωγής, ότι "οι επιπτώσεις του μέτρου της περιφερειοποίησης σε συγκεκριμένες περιοχές θα είναι πάρα πολύ μεγάλες και μάλιστα σε περιοχές οι οποίες είναι καθαρά σιτοπαραγωγικές, που έχουν άγονα χωράφια και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τίποτε άλλο, εκεί θα πληρώσουν τη νύφη όπως λένε. Δηλαδή, θα πληρώσουν μεγάλο πρόστιμο. Αρα λοιπόν, αποδεικνύεται για μια φορά ακόμα ότι η πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόζεται, όπως αυτή πηγάζει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι βαθιά αντιαγροτική, χτυπάει τους μικρομεσαίους παραγωγούς και αυτό θα φανεί ακόμη περισσότερο με την εφαρμογή της "Ατζέντας 2000"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ