Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφοδέλτιο νίκης

Δεν "ευλογούμε τα γένια μας" όταν επισημαίνουμε ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μια πρώτη παρουσίαση του οποίου έγινε προχτές από την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, είναι πολύ μακριά και πολύ μπροστά από τα ομοιόμορφα και "άχρωμα" ψηφοδέλτια που συγκροτούν τα άλλα κόμματα. Με μια έννοια, δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, με δεδομένη τη διαμετρικά αντίθετη πολιτική και δράση του Κόμματος. Πάντα, εξάλλου, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ήταν εργαλείο αντίστασης και όπλο πάλης ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική της πλουτοκρατίας.

Αυτή τη φορά, όμως, το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές του Ιούνη εκφράζει, με συμβολικό βέβαια τρόπο, το υπαρκτό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία - και έχει σε πολλές ευκαιρίες διαπιστωθεί - για μια αλλαγή πλεύσης στο συνολικό σκηνικό. Από μυριάδες πλευρές και με χιλιάδες αφορμές είναι πολλοί εκείνοι στην ελληνική κοινωνία που συνειδητοποιούν ότι το ΚΚΕ και ο αγώνας, που με συνέπεια και ηρωισμό δίνουν καθημερινά οι κομμουνιστές, αποτελούν την πραγματική εναλλακτική λύση απέναντι στη σαπίλα αυτού του συστήματος. Είναι πολλοί εκείνοι που διαπιστώνουν ότι οι πολιτικές επιλογές και οι εκτιμήσεις του Κόμματος, για το σύνολο σχεδόν των μεγάλων προβλημάτων της χώρας, δικαιώνονται, ενώ ταυτόχρονα καταρρέουν με πάταγο μύθοι, ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, που καλλιεργούσαν συνειδητά άλλες πολιτικές δυνάμεις, με στόχο ακριβώς το αποκοίμισμα των λαϊκών συνειδήσεων και την απρόσκοπτη κυριαρχία των δυνάμεων της πλουτοκρατίας και του πολέμου.

Αυτό ακριβώς το υπαρκτό ρεύμα αντίστασης, που διαρκώς διογκώνεται, φιλοδοξεί να εκφράσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και ταυτόχρονα να το δυναμώσει και να του δώσει μια παραπέρα δυναμική ώθηση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος έχουν πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση και έχουν δώσει σαφή δείγματα γραφής και ταυτόχρονα το παράδειγμα στους χώρους δράσης τους.

Με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου εκφράζεται ξεκάθαρα η βούληση του Κόμματος να συναντηθεί με όλο αυτό τον κόσμο που προβληματίζεται, που αναζητεί εναγώνια έναν άλλο δρόμο, κόντρα στους κυρίαρχους "μονόδρομους" της υποταγής και της συμφοράς μέσα από την ΕΕ και το "νέο" ΝΑΤΟ.

Το γεγονός ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται εν μέσω του βρώμικου ΝΑΤΟικού πολέμου εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού, ασφαλώς, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και δεν μπορεί παρά να μετρήσει στη λαϊκή συνείδηση και ετυμηγορία. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ φιλοδοξεί να εκφράσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που κατανοούν ότι η αντίσταση στους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ και στη σύγχρονη αυτοκρατορία του εγκλήματος πρέπει να δυναμώσει παραπέρα και να επιβάλει στη χώρα μας μια πολιτική και στάση τέτοια που να ανταποκρίνεται στην εκφρασμένη φιλειρηνική διάθεσή τους, με πρώτο σταθμό την πλήρη απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο. Μπορεί, άραγε, η ψήφος στα κόμματα που συνεργούν στον πόλεμο να εκφράσει αυτή τη λαϊκή απαίτηση;

Το στόχο του Κόμματος στις ευρωεκλογές τον περιέγραψε ξεκάθαρα προχτές η Αλέκα Παπαρήγα: "Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει απ' αυτήν την κάλπη να βγει μια ομοβροντία, ένα πυρ, κατά της πολιτικής της ΕΕ, κατά του ΝΑΤΟ, κατά των κομμάτων που έχουν δουλέψει γι' αυτή την πολιτική". Η μαζική υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ είναι "πιο καλή σφαίρα" ενάντια σε αυτή την πολιτική. Ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ