Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Τονωτικές ενέσεις για "νίκη"

Τονωτικές ενέσεις στα στελέχη του κόμματός του επιχείρησε ο Κ. Καραμανλής με τη χτεσινή ομιλία του στην "πανηγυρική" συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής, προσπαθώντας να μεταδώσει ένα "κλίμα νίκης" για τις ευρωεκλογές.

Η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, στην πραγματικότητα, ήταν ένα εγχειρίδιο για προεκλογικές ομιλίες των στελεχών, το οποίο δεν είναι τίποτα περισσότερο από περίληψη των κατά καιρούς ομιλιών του, από τις οποίες προκύπτει σαφέστατα η αδυναμία του να διαφοροποιηθεί από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς. Ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι 30 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές το κόμμα του είναι πανέτοιμο οργανωτικά, ενώ σε λίγες μέρες ξεκινά η αρνητική διαφημιστική καμπάνια. Κραδαίνοντας τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την απήχηση από τις περιοδείες του, αποφάνθηκε ότι "στις 14 Ιούνη πρέπει να είμαστε νικητές και θα είμαστε"...

Αναφερόμενος στο χαρακτήρα των ευρωεκλογών επανέλαβε ότι είναι μια γενικευμένη πολιτική μάχη στην οποία κρίνεται "η απόδοση" (!) - όχι βέβαια η πολιτική - της κυβέρνησης Σημίτη σε όλους τους τομείς. Το ότι η ΝΔ θα βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, όπως πιστεύει, "αναδιατάζει απόλυτα το πολιτικό τοπίο" και είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές.

Στην προσπάθειά του να δείξει ότι διαφοροποιείται η στάση του κόμματός του από αυτή της κυβέρνησης για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, είπε ότι είναι ψευτοδίλημμα αυτό που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση, πως "ή θα είμαστε ναι σε όλα, πειθήνιοι, οσφυοκάμπτες, υπάκουοι ή θα πάμε σε ρήξη με τους συμμάχους και εταίρους μας". Η απάντηση της ΝΔ είναι "ο μέσος δρόμος" της σύνεσης και και του ρεαλισμού, αλλά ταυτόχρονα της εθνικής αξιοπρέπειας και συμφέροντος.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν έκρυψε ότι προτείνει τη σύσταση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής "για να ενισχύσουμε τη θέση της κυβέρνησης". Σχολιάζοντας τον "καταγγελτικό λόγο" που υιοθέτησε ο Κ. Σημίτης, τον απέδωσε σε μικροπολιτικούς λόγους, για εσωτερική κατανάλωση, αλλά συνιστά και ομολογία ότι "η ΝΔ είχε δίκιο"!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε ακόμα... υψηλότερα επίπεδα "ποιότητας" ανήλθε χτες ο πολιτικός λόγος, καθώς στα πλαίσια της δικομματικής προεκλογικής κοκορομαχίας ανταλλάχτηκαν νέα "άσφαιρα πυρά" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ειδικά όσον αφορά την κυβέρνηση, ο Δ. Ρέππας σχολιάζοντας τις επικρίσεις του Κ. Καραμανλή στο κυβερνητικό έργο, δήλωσε ότι "ο κ. Καραμανλής, αντί να περιφέρεται ως "πολιτικός γυρολόγος" και να ομιλεί, καλύτερα θα ήταν να μοιράσει την κασέτα της ομιλίας του, διότι επαναλαμβάνει ακριβώς με τους ίδιους λόγους τους αστήρικτους ισχυρισμούς του, οι οποίοι εκ των πραγμάτων έχουν καταρριφθεί"... Σε μια δε έκρηξη ψηφοθηρικής φρασεολογίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θυμήθηκε ότι η ΝΔ είναι "μία εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα παράταξη"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ