Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Απορρίπτουμε τον εκσυγχρονισμό της υποταγής

Σε εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση μίλησε χθες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μια μεγάλη και μαχητική πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η ΝΕ Ηρακλείου και όπου τα συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και υπέρ του ΚΚΕ διαδέχονταν το ένα το άλλο, μίλησε χτες το βράδυ, στην πλατεία "Λιοντάρια" στο Ηράκλειο Κρήτης ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε, ανάμεσα στα άλλα:

"Μας κατηγορούν γιατί "δε βάζουμε νερό στο κρασί μας" και εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την εθνική ανεξαρτησία στον οικονομικό και πολιτικό τομέα.

Αυτό που θέλουμε να υπογραμμίσουμε είναι:

- Η υποταγή στην ΕΕ, στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ δεν είναι εκσυγχρονισμός.

- Δεν είναι πρόοδος, η συνεχής εξαπάτηση των εργαζομένων.

- Δεν είναι πρόοδος ο εκφυλισμός, η διαφθορά, ο χρηματισμός, οι μίζες των εργολάβων των Δημοσίων Εργων, η χλιδή και ο κοσμοπολιτισμός που προβάλλει ως πρότυπο η αστική τάξη.

- Δεν είναι εκσυγχρονισμός η συμμετοχή της Ελλάδας στα εκστρατευτικά σώματα κατοχής, στη Σομαλία, στη Βοσνία, παλιότερα στο Κουβέιτ και στον Περσικό, στην Αλβανία, στο Κόσσοβο ή όπου αλλού.

Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτόν τον εκσυγχρονισμό.

Μαζί με μας υπάρχουν χιλιάδες εργάτες και άλλοι εργαζόμενοι, πνευματικοί άνθρωποι, νέοι επιστήμονες και, ειδικά, νέοι και νέες, που απορρίπτουν αυτόν τον "εκσυγχρονισμό" της αστικής τάξης. Τον εκσυγχρονισμό της υποταγής με όσα συνεπάγεται η νέα τάξη των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Εμείς θα βαδίσουμε με όλους εκείνους που αντιστέκονται, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές προτιμήσεις, αλλά με κοινό στόχο την αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές και επιδιώξεις, στην καμουφλαρισμένη αποδοχή των μονόδρομων του κεφαλαίου, στους ψευδοκουλτουριάρικους εκσυγχρονισμούς.

Απευθυνόμαστε σήμερα σε όλους όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Τους καλούμε σε κοινή δράση για αντίσταση, για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων των εργαζομένων.

Απευθυνόμαστε σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση για την αντεπίθεσή του ενάντια σ' αυτή τη λαίλαπα.

Απευθυνόμαστε ειδικά σ' αυτούς που για χίλιους λόγους έμειναν στα μισά του δρόμου την τελευταία δεκαετία. Πολλοί απ' αυτούς προσπαθούν να συνεχίσουν ξανά στον αγωνιστικό δρόμο που βάδιζαν. Τους δίνουμε το χέρι με ανιδιοτέλεια να βαδίσουμε ξανά μαζί, έστω και για ορισμένα μόνον ζητήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ