Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΞΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΦΟΡΤΙΑ
Μόνο το 1,5% διακινείται με ασφάλεια!

Συζητήθηκε χτες Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των δρόμων από τις μεταφορές τοξικών και εύφλεκτων υλών,ζήτησε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής,με Ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών Αναστάσιο Μαντέλη,με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα με την έκρηξη του βυτιοφόρου στα Καμένα Βούρλα. Αρχικά ο υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι δεν υπάρχει νομοθετικό κενό, αφού η Ελλάδα εφαρμόζει την κοινοτική νομοθεσία για το θέμα.

"Το 48% περίπου των τοξικών και εύφλεκτων υλών στη χώρα μας διακινείται οδικά και μόνο το 1,2% με 1,5% μέσω σιδηροδρόμου, που είναι και το πιο ασφαλές μέσο", κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ παίρνοντας το λόγο και σημείωσε στη συνέχεια πως "δεν αρκεί η ψήφιση του νόμου, δεν αρκεί η υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων, εάν δε δημιουργηθεί και η αναγκαία υποδομή στο προσωπικό των διωκτικών αρχών, στον έλεγχο και στα διάφορα επίπεδα τα οποία χρειάζεται".

Πάντως ο Αν. Μαντέλης αρκέστηκε να πει ότι "ατύχημα σαν αυτό που συνέβη είναι ένα από τα ενδεχόμενα που παρουσιάζονται και που αν τα αναλύσει κανείς θα προσδιορίσει πού οφειλόταν. Δεν είναι αλήθεια, όμως, ότι δεν έχουν παρθεί τα μέτρα εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας", καταλήγοντας στο ότι "αυτά είναι παραλείψεις προσώπων από τις οποίες πρέπει να διδασκόμεθα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ