• "Οσο υπάρχουν προβλήματα, όσο συνεχίζεται η αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική στην πορεία για την ΟΝΕ, θα είμαστε μπροστά στους αγώνες"
  • - Ενας κύκλος κινητοποιήσεων με αυτή τη μορφή και γι' αυτό το διάστημα έκλεισε. Οι αγρότες νικητές γυρίζουν στα χωριά τους. Νικητές, γιατί αυτός ο αγώνας είχε μεγαλύτερη επιτυχία, αν πάρει κανένας... - 1999-02-16 00:00:00.0"/>
  • "Οσο υπάρχουν προβλήματα, όσο συνεχίζεται η αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική στην πορεία για την ΟΝΕ, θα είμαστε μπροστά στους αγώνες"
  • - Ενας κύκλος κινητοποιήσεων με αυτή τη μορφή και γι' αυτό το διάστημα έκλεισε. Οι αγρότες νικητές γυρίζουν στα χωριά τους. Νικητές, γιατί αυτός ο αγώνας είχε μεγαλύτερη επιτυχία, αν πάρει κανένας... - 1999-02-16 00:00:00.0" /> Δεν ξεμπέρδεψαν με τους αγρότες | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 20
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Δεν ξεμπέρδεψαν με τους αγρότες
    • Δηλώσεις των Βαγγέλη Μπούτα και Γιάννη Παττάκη στον "902 Αριστερά στα FM"
    • "Οσο υπάρχουν προβλήματα, όσο συνεχίζεται η αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική στην πορεία για την ΟΝΕ, θα είμαστε μπροστά στους αγώνες"

    "Ενας κύκλος κινητοποιήσεων με αυτή τη μορφή και γι' αυτό το διάστημα έκλεισε. Οι αγρότες νικητές γυρίζουν στα χωριά τους. Νικητές, γιατί αυτός ο αγώνας είχε μεγαλύτερη επιτυχία, αν πάρει κανένας υπόψη του, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, την αστυνομοκρατία που επικρατούσε στη Θεσσαλία, το ότι κινητοποιήθηκε όλη η κυβέρνηση και έπεσε πάνω στους αγρότες, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και το τονίζω αυτό, αλλά και άλλες δυνάμεις και η συμμετοχή η οποία ήταν μεγάλη και ο αγώνας πολύ πετυχημένος".Τα παραπάνω τόνισε, μιλώντας χτες το μεσημέρι στον "902 Αριστερά στα FM" ο Βαγγέλης Μπούτας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ.

    "Βεβαίως - συνέχισε ο Βαγγέλης Μπούτας - έχουμε επίγνωση όλοι οι αγρότες ότι τα προβλήματα δε λύνονται μια κι έξω. Ο αγώνας συνεχίζεται. Συνεχίζεται και με την προοπτική του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα και με την προοπτική του αγωνιστικού εορτασμού του Κιλελέρ, αλλά πολύ περισσότερο συνεχίζεται, για να καταδικαστεί αυτή η πολιτική και στις Ευρωεκλογές από τους αγρότες που συμμετείχαν, από τους αγρότες που ήθελαν να συμμετέχουν και δεν μπόρεσαν, εξαιτίας της τρομοκρατίας και των πιέσεων. Είμαστε σίγουροι ότι πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικοί, με μεγαλύτερη εμπειρία θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική λύση. Γιατί τα δύσκολα και τα πιο οξυμένα προβλήματα θα αρχίσουν να δημιουργούνται με την εφαρμογή της "Ατζέντας 2000", που ήδη αυτές τις ημέρες γίνεται συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τους υπουργούς Γεωργίας. Θέλουμε να δηλώσουμε καθαρά και σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική δεν ξεμπέρδεψαν με τους αγρότες. Οσο θα υπάρχουν προβλήματα, όσο θα ακολουθείται αυτή η αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική στην πορεία για την ΟΝΕ, θα είμαστε μπροστά. Θα αναπτύξουμε πιο δυναμικούς αγώνες μαζί με το μαζικό κίνημα, που εκφράστηκε εδώ στη Θεσσαλία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το εργατικό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας. Πιστεύουμε ότι τελικά θα κατορθώσουμε να μείνουμε στα χωράφια μας και στα χωριά μας μέσα από τον ενωμένο αγώνα μας", τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας και κατέληξε: "Αμέσως θα αρχίσουμε συσκέψεις και περιοδείες στις πόλεις και τα χωριά όπου θα συζητήσουμε, θα αναλύσουμε την κατάσταση, θα βάλουμε τα καινούρια αιτήματα που υπάρχουν και θα καλέσουμε τον κόσμο ξανά στον αγώνα με νέες μορφές και με μεγαλύτερη ένταση".

    "Εμείς έχουμε να τονίσουμε ότι η ΠΑΣΕ ακούει στις επιθυμίες των αγροτών κι αυτό κάναμε", δήλωσε στον "902 Αριστερά στα FM) o Γιάννης Παττάκης,μέλος της ΠΑΣΕ. Και συνέχισε: "Εγιναν συνελεύσεις των ΣΕΑ των νομών της Θεσσαλίας και αποφάσισαν όλοι ότι θα πρέπει σ' αυτή τη φάση οι κινητοποιήσεις να ανασταλούν, ν' αρχίσουμε και να επιδιώξουμε νέες μορφές. Θα γίνουν κινητοποιήσεις και δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό μπορεί να φτάσουν. Αυτό, βέβαια, εναπόκειται και στη δικιά μας την ευθύνη, να γυρίσουμε στα χωριά, να ενημερώσουμε τον κόσμο γι' αυτά που πρόκειται να συμβούν τώρα μ' αυτή τη λεγόμενη αναθεώρηση και θα τρίβουν, βέβαια, τα μάτια τους όλοι όσοι προσπάθησαν, με κάθε τρόπο, να υποβαθμίσουν τον αγώνα, να χτυπήσουν το αγροτικό κίνημα. Γιατί, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να το τσακίσουν, να μην υπάρχει μπροστά τους - όπως είπα και πριν - το αγροτικό κίνημα. Αυτός είναι ο σκοπός τους, δε θα τους περάσει όμως, γιατί και αυτοί οι αγρότες που ήταν εδώ (σ.σ. στα μπλόκα) με τα 1.000 τρακτέρ, ήρθαν αποφασισμένοι.

    Θα βρεθούν εξ απροόπτου, πιστεύω εγώ, γιατί εφησυχάζουν και πιστεύουν ότι "εντάξει ξεπλύναμε κι αυτό το πιάτο", όπως έκαναν με την παιδεία, όπως θέλουν να κάνουν με τους αγρότες ή με τους γιατρούς κλπ....

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση των άλλων κομμάτων, ο Γιάννης. Παττάκης σημείωσε: "Τα δύο κόμματα της εξουσίας δεν έχουν διαφορά στην πολιτική τους. Εχουν μια συγκεκριμένη πολιτική και ο ένας κατηγορεί τον άλλο ότι δεν εφαρμόζει σωστά αυτή τη σκληρή τη φιλελεύθερη πολιτική. Η ΝΔ, η οποία πιστεύει και ποντάρει σε μια αναμενόμενη αναρρίχηση στην εξουσία, δε θέλει σε καμία περίπτωση να έχει μπροστά της ένα αγροτικό κίνημα. Το δεύτερο είναι ότι η ΝΔ - και το έχει δηλώσει και ο κ. Καραμανλής - δήλωσε πειθαρχία και εφαρμογή αυτής της φιλελεύθερης πολιτικής. Ηταν και είναι φυσικό και πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι βεβαίως σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν ήθελε αγώνες. Αλλωστε, εμείς το ζήσαμε εδώ όλο αυτό το διάστημα. Γιατί πρέπει να σας πω ότι από το Νοέμβρη, μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οι αγρότες της Θεσσαλίας ήταν σε συνεχή αγώνα. Και βεβαίως, αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί. Μπαίνουν εμπόδια με διάφορους τρόπους. Και δεν είναι τυχαίο ότι μπήκαν πάρα πολλά εμπόδια όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα με τις κινητοποιήσεις. Και οι επίσημες δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και πέρσι και φέτος - να μας υποδεικνύει ποια θα είναι η μορφή του αγώνα. Αν ήταν έτσι θα τον βάζαμε μέλος της ΠΑΣΕ. Ολα αυτά δείχνουν πολύ καθαρά ποιες είναι οι πολιτικές που εφαρμόζουν και ποιες θα εφαρμόσουν. Αυτό συμβαίνει και με τα άλλα κόμματα. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα τρακτέρ και οι αγρότες έφυγαν, αισιοδοξώντας για νέους αγώνες που θα είναι πιο μαζικοί, πιο δυναμικοί και πιο αποφασιστικοί", κατέληξε ο Γιάννης Παττάκης.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ