Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Γκανγκστερική η απαγωγή των Κούρδων

Καταγγέλλει την κυβερνητική αχρειότητα και καλεί σε άμεση λύση

Την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους Κούρδους πρόσφυγες καταγγέλλει το ΚΚΕ με χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, και καλεί το λαό σε συμπαράσταση στους πρόσφυγες και πίεση, ώστε να επιδείξει η κυβέρνηση τον πιο στοιχειώδη ανθρωπισμό, εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς συνθήκες διαβίωσης και παραμονής στη χώρα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την γκανγκστερική απαγωγή από την αστυνομία των Κούρδων της πλατείας Κουμουνδούρου. Η κυβερνητική αχρειότητα πρόβαλε και πάλι σε όλο το μεγαλείο της, ενώ καταγράφεται και με τη μεταφορά των Κούρδων προσφύγων στο αχούρι του χώρου των Λοιμωδών.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι η μετεγκατάσταση των Κούρδων αποτελεί προσωρινή λύση, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως πρόφαση εν αμαρτίαις. Πολύ περισσότερο αν ισχύει το ευρύτατα γνωστό, ότι το μάντρωμα στον συγκεκριμένο χώρο συνοδεύεται με απόφαση καταγραφής και απέλασης των Κούρδων προσφύγων.

Εξίσου απαράδεκτη είναι η στάση της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες της και να πετάξει το "μπαλάκι" στο λαό της περιοχής του Λοιμωδών.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιδείξει τον πιο στοιχειώδη ανθρωπισμό. Να εξασφαλίσει στους Κούρδους πρόσφυγες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και παραμονής στην Ελλάδα και να παραιτηθεί αμέσως από κάθε τυχόν ενέργεια που στρέφεται κατά του κουρδικού λαού.

Καλεί τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στους Κούρδους και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση τη λύση του τεράστιου πολιτικού και ηθικού προβλήματος, που η ίδια δημιούργησε".

Επίσκεψη στο Αιγάλεω

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη,μέλος της ΚΕ και βουλευτή, επισκέφθηκε το χώρο συγκέντρωσης των Κούρδων προσφύγων στο Αιγάλεω.Η αντιπροσωπεία εξέφρασε στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των αστυνομικών αρχών, τη διαμαρτυρία της για την "επιχείρηση σκούπα", σε βάρος των Κούρδων, για τις πληροφορίες για απέλασή τους, όπως και για το ότι δε διασφαλίζονται ούτε οι στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσής τους. Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους Κούρδους πρόσφυγες. Διάβημα στον υπουργό δημόσιας τάξης έκανε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ