Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους"

Σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική πρακτική ήταν οι αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν. Λιγοστοί "χρυσαυγίτες", που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός και έσπευσαν να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας, απομονώθηκαν έξω από το Λοιμωδών.

Ο Μιχάλης Σελέκος, επικεφαλής της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Χαϊδαρίου", με δήλωσή του, τόνισε: "Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε κατά των προσφύγων. Οι Κούρδοι είναι αδελφός λαός. Διαμαρτυρόμαστε για την κυβερνητική αυταρχική πολιτική. Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια γκετοποίησης σε ένα χώρο, που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, χωρίς να παίρνεται υπόψη η ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους".

Απαράδεκτη ενέργεια χαρακτήρισε το χτεσινό γεγονός και ο Γιώτης Σατζαρίδης,επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Αιγάλεω. "Αντί να ξεκινήσει διάλογο η κυβέρνηση, να φέρει το θέμα στη Βουλή, να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταλαμβάνει με το "έτσι θέλω" έναν ακατάλληλο χώρο".

Ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", Νίκος Καραβασίλης, επισήμανε ότι: "Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον κουρδικό λαό. Αντιθέτως, είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν".

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, από τη μεριά τους, υπογράμμισαν ότι "δεν μπαίνουμε σε επιλογή αντικειμένου εργασίας, καταγγέλλουμε, όμως, το αιφνίδιο της ιστορίας και την ακαταλληλότητα των συγκεκριμένων συνθηκών".

Την αλληλεγγύη τους στους Κούρδους πρόσφυγες εκφράζουν, με ανακοινώσεις τους, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω και το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων Δήμου Αγ. Βαρβάρας,καταγγέλλοντας, παράλληλα, τις απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης απέναντί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ