Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Να μας πουν κι ευχαριστώ"!

Το απροσμέτρητο ψεύδος στην υπηρεσία της απανθρωπιάς! Αυτός είναι ο τομέας, στον οποίο διέπρεψε χτες η κυβέρνηση, η οποία, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, επέδειξε τέτοιο θράσος, που μόνο σε μια κυβέρνηση, που επιδίδεται σε "εκκαθαριστικές" επιχειρήσεις στις 5 τα χαράματα κατά μεταναστών, αρμόζει.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Ρέππας, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ζήτησε από τους απαχθέντες μετανάστες να πουν και "ευχαριστώ" στην κυβέρνηση! "Η κυβέρνηση περιμένει, αν όχι τον επαινετικό λόγο, τουλάχιστον το λόγο της συμπαράστασης και της κατανόησης στην προσπάθεια που έκανε, για να λύσει ένα πρόβλημα, το οποίο ενόχλησε πολλούς για πολύ καιρό, αλλά ουδείς το άγγιξε" (!), ήταν τα λόγια του Δ. Ρέππα.

Ο ίδιος έφτασε να ισχυριστεί ότι η μεταχείριση που ούτε σε ζώα δεν ενδείκνυται, και την οποία επιφύλαξε η κυβέρνηση στους Κούρδους, είχε την... έγκρισή τους. "Με τη θέλησή τους (σ.σ.: των Κούρδων μεταναστών) και μετά από συνεννοήσεις μαζί τους, γίνεται αυτή η μετακίνηση" (!), υποστήριξε ο Δ. Ρέππας. Είναι τέτοια δε η "συγκατάθεση" των Κούρδων, ώστε χρειάστηκε ολόκληρο αστυνομικό σχέδιο, που εκτελέστηκε πριν ακόμα ξημερώσει, ώστε να "μαντρωθούν" οι Κούρδοι στις αστυνομικές κλούβες, πριν προλάβουν πολλοί από αυτούς να πάρουν ούτε τα διαβατήρια, ούτε τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

Ο Δ. Ρέππας, ισχυρίστηκε επίσης ότι ο χώρος του Νοσοκομείου των Λοιμωδών όπου επιχειρήθηκε να "πεταχτούν" οι Κούρδοι, "προετοιμάστηκαν (σ.σ.: τα κτίρια), προκειμένου να είναι ανεκτή η διαβίωση στους χώρους τους"! Συμπλήρωσε, δε, ότι "με την προετοιμασία που έγινε και τις τεχνικές διορθώσεις και ανακαινίσεις, τα κτίρια εξασφαλίζουν ανεκτές, αξιοπρεπείς συνθήκες για τους Κούρδους, που ήταν στην πλατεία Κουμουνδούρου". Η αλήθεια που δηλώνει και το μέγεθος της κυβερνητικής αναλγησίας για τους εν λόγω χώρους, αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του ο "Ρ"...

Εκεί πλέον που το αίσθημα της ντροπής κυρίευσε όσους άκουγαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο - και όχι, βέβαια, τον ίδιο - ήταν όταν είπε πως ως κυβέρνηση "δείξαμε ευαισθησία, όπως άλλωστε ήταν επιβεβλημένο, για όλους εκείνους, οι οποίοι έκαναν την πλατεία Κουμουνδούρου έναν τόπο, ο οποίος απαξίωνε τον πολιτισμό μας, τη χώρα μας"!

Τα άλλα κόμματα

"Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό", είναι το μόνο που απασχολεί την ηγεσία της ΝΔ από την απάνθρωπη και αυταρχική αντιμετώπιση των Κούρδων προσφύγων από την κυβέρνηση Σημίτη, ενώ επιτίθεται και κατά των Κούρδων που αυτοπυρπολήθηκαν! "Εφιστούμε την προσοχή της κυβέρνησης. Η Ελλάς δεν μπορεί να διασύρεται στο εξωτερικό ούτε από την αδιανόητη συμπεριφορά της, ούτε με τους αυτοπυρπολισμούς Κούρδων προσφύγων, που περιέρχονται σε κατάσταση απόγνωσης", σχολίασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Αρ. Σπηλιωτόπουλος.

"Για πρόχειρους και σπασμωδικούς χειρισμούς, μετά από πολύμηνη κυβερνητική αδιαφορία, που ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την απουσία σχεδιασμένης πολιτικής για τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες", κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.Το ΔΗΚΚΙ τονίζει ότι "η αστυνομικού τύπου, αιφνίδια επιχείρηση μεταφοράς των Κούρδων προσφύγων, με τα μαύρα σκοτάδια, πέραν του ότι προσβάλλει τον πολιτισμό μας, αποδεικνύει, ταυτόχρονα, την ανικανότητα και απανθρωπιά της κυβέρνησης".

Η ΑΚΟΑ,με ανακοίνωσή της, σημειώνει: "Η κυβέρνηση Σημίτη μπορεί να κοιμάται πλέον ήσυχη. Η "εκσυγχρονιστική" της πολιτική στο θέμα των προσφύγων, του ασύλου και απελάσεων ταιριάζει απόλυτα με τις προδιαγραφές της ΟΝΕ και της Συνθήκης του Αμστερνταμ και της Σύμβασης του Σένγκεν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ