Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΣΑ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Ζητούν ανθρώπινες συντάξεις

Κοινή συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο θέατρο "ΠΕΡΟΚΕ", συνταξιούχοι του ΤΣΑ (αυτοκινητιστές) και αυτοκινητιστές ταξί, διαμαρτυρόμενοι για τα υπέρογκα ποσά που τους ζητούν από την Εφορία για μεταβιβάσεις των ΔΧ αυτοκινήτων τους, που έχουν κάνει την περίοδο '87 - '96, αν και όταν έγιναν οι μεταβιβάσεις είχαν καταβάλει στην Εφορία τα χρήματα που τους είχαν ζητηθεί. Τα ταξί δεν κυκλοφόρησαν χτες στην Αθήνα, καθώς το Σωματείο Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας (ΣΑΤΑ) είχε κηρύξει 24ωρη απεργία. Δυναμική ήταν η παρουσία των συνταξιούχων αυτοκινητιστών στη συγκέντρωση. Ο Γ. Μιχαλάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών, στην ομιλία του, καταδίκασε την εισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης και την κάλεσε "να δώσει πρώτα ανθρώπινες συντάξεις και όχι να στέλνει σημειώματα για να πληρώσουμε, συνταξιούχοι με 50.000 - 100.000 δρχ. σύνταξη, χαράτσια από 400.000 ως 700.000 δραχμές". Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Δ. Κούστα, προέδρου του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΤΣΑ Αθήνας. Να βγάλει "λάδι" την κυβέρνηση, επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Σ. Λυμπερόπουλος,σημειώνοντας πως "υπήρξε συμφωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ,αλλά κάποιοι υπάλληλοι άρχισαν να στέλνουν σημειώματα"...

Ο Π. Μαυρίκης, μέλος του ΔΣ του ΣΑΤΑ, σημείωσε πως "η επιτυχημένη απεργία δείχνει ότι η κυβερνητική πολιτική απέναντι στα ταξί δε γίνεται αποδεκτή. Τα προβλήματα του κλάδου βαλτώνουν επικίνδυνα". Επέρριψε ευθύνες στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, που "αθώωσε την κυβέρνηση, λέγοντας πως την μπέρδεψαν τάχα οι υπάλληλοι, ενώ με την τακτική του παζαρέματος με τον Γ. Δρυ, άνοιξαν το δρόμο για τα σημερινά σημειώματα των ΔΟΥ".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Απ. Τασούλας,ο οποίος, στο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε άδικη την αναδρομική φορολόγηση και συμπλήρωσε πως "ξέρουμε ότι σας παίρνουν ό,τι μπορούν με τα αντικειμενικά κριτήρια, με τις άδειες που έχουν φτάσει σε υπέρογκα ποσά, με τις μεταβιβάσεις". Καταφέρθηκε κατά της κυβερνητικής πολιτικής που πλήττει τα λαϊκά στρώματα και τόνισε πως "δε διορθώνεται, πρέπει να αλλάξει και αυτό μπορεί να γίνει με αγώνες". Κάλεσε συνταξιούχους και εν ενεργεία αυτοκινητιστές να συμπαραταχτούν με άλλα αγωνιζόμενα στρώματα και τόνισε πως το "ΚΚΕ θα είναι πάντα δίπλα στους αγώνες". Επίσης παραβρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Κασίμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ