Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αν ήτανε η ζήλια ψώρα... "

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους του Δαμασίου της Λάρισας - οι οποίοι προχτές "συν γυναιξί και τέκνοις", κατέβηκαν στην πόλη με τα τρακτέρ, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσε το χαλάζι - η προκλητική συμπεριφορά του προέδρου της κοινότητά τους Θ. Γρέπου, προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Γ. Παττάκη. Ο Κ. Γρέπος επιχείρησε να εμποδίσει τον Γ. Παττάκη να παραβρεθεί, ως όφειλε, στην κινητοποίηση και να μιλήσει στα ΜΜΕ για τα αιτήματα των χαλαζόπληκτων και δεν του επέτρεψε να συνοδεύσει την αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τους αρμόδιους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Νομαρχίας! Η στάση αυτή του προέδρου τους προκάλεσε την έντονη οργή των Δαμασιωτών, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ανοιχτά ότι επιχειρεί να διασπάσει τον αγώνα τους και τον προειδοποίησαν πως "θα τα πουν μαζί του στο χωριό τους".

Βεβαίως, η στάση του κ. Γρέπου εξηγείται. Ο ίδιος ήταν ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλησαν να επιβάλουν, με το ζόρι, τη συμμετοχή του αγροτικού συλλόγου Δαμασίου στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, παρά το γεγονός ότι αυτός ο σύλλογος ήταν ανύπαρκτος τα δυο προηγούμενα χρόνια και μόνο την τελευταία στιγμή και εκπρόθεσμα προχώρησε σε διαδικασίες - παραβιάζοντας κανόνες και παρανομώντας, στα πρότυπα των πεπραγμένων της δοτής ΓΕΣΑΣΕ. Φυσικά δεν "του πέρασε" του κυρίου προέδρου κι από τότε το κρατούσε "αμανάτι".

Ομως οι Λαρισαίοι αγρότες γνωρίζουν το ποιόν και του Γ. Παττάκη και των "ζορμπαλήδων" αγροτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ζορίζονται βλέποντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ν' απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του αγροτικού κόσμου, επειδή πρωτοστατεί στους αγώνες του και γι' αυτό καταδικάζουν την προκλητική συμπεριφορά του κ. Γρέπου. Κι όχι μόνο οι αγρότες, αλλά και ο τοπικός Τύπος και άλλοι παράγοντες του μαζικού κινήματος του νομού. Οσο για τον κ. Γρέπο, "αν ήτανε η ζήλια ψώρα... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ