Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγροτικά χρησιμοποιούνται για ασθενοφόρα!

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ηπειρο έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Μπόσκου

Με οξύτητα και συχνά δραματικό τρόπο έρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα η έλλειψη ασθενοφόρων, οδηγών και τραυματιοφορέων, σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Ηπείρου στο Ιόνιο Πέλαγος. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, με την αυξημένη τουριστική κίνηση και με μεγαλύτερο αριθμό ατυχημάτων, οι ανάγκες της περιοχής καλύπτονται από ένα ασθενοφόρο που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Μπόσκου κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση όπου αναφέρουν ορισμένα περιστατικά που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος:

  • Πριν λίγες μέρες στην περιοχή Αμμουδιάς στην Πρέβεζα τρεις τραυματίες τροχαίου ατυχήματος μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου.
  • Το ίδιο συνέβη και στην παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας όταν τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής. Το μοναδικό ασθενοφόρο είχε πάει σε άλλο τροχαίο ατύχημα και ο τραυματίας παρέμεινε αιμόφυρτος για αρκετή ώρα στην άσφαλτο. Τελικά βρέθηκε... αγροτικό αυτοκίνητο που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο.
  • Σε άλλο τροχαίο δυστύχημα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, με τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες, το ασθενοφόρο δε φάνηκε. Και σ' αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε αγροτικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο, και τις λίγες φορές που το ασθενοφόρο είναι διαθέσιμο, δημιουργείται πρόβλημα από την έλλειψη τραυματιοφορέων: ο οδηγός σταματά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και παρακαλεί τους επιβαίνοντες σ' αυτά να τον βοηθήσουν.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να εφοδιαστούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής με ασθενοφόρα και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ