Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συντονίζουν τον αγώνα τους

Σε ευρεία σύσκεψη φορέων την ερχόμενη Πέμπτη καλεί η ΟΛΜΕ

Σε συντονισμό της δράσης τους προχωρούν οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς για να αντιμετωπίσουν την αντιεκπαιδευτική επίθεση που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Χτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ έστειλε πρόσκληση στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, στις Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, στην ΕΦΕΕ, στην ΕΣΕΕ, στην Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, για να συμμετάσχουν στην ευρεία σύσκεψη φορέων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 21/8 στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου) στις 7 το απόγευμα. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η σύσκεψη αυτή θα έχει σκοπό "την αντιμετώπιση της προωθούμενης αντιμεταρρύθμισης στην εκπαίδευση".

Οπως είπε στο "Ρ" ο Σ. Σάββας, οργανωτικός γραμματέας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η σύσκεψη αυτή αποτελεί την αρχή του συντονισμού της δράσης όλων των φορέων που εμπλέκονται με την εκπαίδευση, αλλά και τους μαζικούς φορείς του ευρύτερου λαϊκού κινήματος για να αντισταθούν στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. "Η σύσκεψη αυτή, υπογράμμισε ο Σ. Σάββας, πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε ξεκάθαρα από τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας, και να καθορίσει κοινό πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης. Θέλουμε, συνέχισε, να πούμε ξεκάθαρα ότι τα προβλήματα της παιδείας αφορούν όλον το λαό και όλος πρέπει να αντισταθεί στην περαιτέρω υποβάθμισή της που επιχειρεί η κυβέρνηση".

Συγκέντρωση στο Βόλο

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι απόφοιτοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχτές στο Βόλο, οι οποίοι έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στη Νομαρχία, όπου επέδωσαν ψήφισμα. Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση μας για τη διατήρηση της επετηρίδας διορισμών, η οποία αποτελεί το μοναδικό αντικειμενικό και λειτουργικό τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών".

Ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, σε μήνυμά του προς τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα τους, ώστε να μην περάσει η κατάργηση της επετηρίδας. Αναφέρει ακόμη ότι τα εκσυγχρονιστικά μέτρα της κυβέρνησης στοιχειοθετούν μια χωρίς προηγούμενο ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς. Ακόμη ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ένα "παλλαϊκό μέτωπο για την παιδεία, όπου θα συστρατευθούν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι νέοι άνθρωποι και όλοι οι εργαζόμενοι", αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ