Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποσύρεται το νερό "Σάριζα"

Η απόσυρση από την αγορά του εμφιαλωμένου νερού της εταιρίας "Σάριζα", καθώς και η άμεση αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου εμφιάλωσης, αποφασίστηκε χτες σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, μετά τον εντοπισμό αρχικά εντεροκόκκου και στη συνέχεια ψευδομονάδας στο νερό.

Η ψευδομονάδα εντοπίστηκε από τους επιστήμονες του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στο δείγμα νερού που ελήφθη από το σημείο που γεμίζουν οι φιάλες. Πρόκειται για ένα παθογόνο μικρόβιο που προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις και είναι ανθεκτικό ακόμα και στα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ύπαρξη ψευδομονάδας στο νερό μπορεί να μην βλάψει υγιές άτομο που θα πιει μικρή ποσότητα, αλλά ασθενείς, μικρά παιδιά και ανοσοκατεσταλμένους οργανισμούς.

Σημειώνεται, ότι οι υπάλληλοι του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν να εξετάζουν εκατοντάδες δείγματα εμφιαλωμένου νερού απ' όλη τη χώρα. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε χτες στο βραδινό δελτίο του "Μέγκα", τουλάχιστον άλλες δώδεκα εταιρίες εμφιάλωσης βρίσκονται αυτή την περίοδο στο μικροσκόπιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ