Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
«Εμπάργκο» στην αντιαγροτική πολιτική

Κύμα συμπαράστασης από τοπικούς φορείς

Στο μπλόκο της Πρέβεζας
Στο μπλόκο της Πρέβεζας
Σταθερά στο μετερίζι του αγώνα, ενισχύοντας το πολυήμερο αγωνιστικό «μπλόκο» που έχει στηθεί από το περασμένο Σάββατο στη γέφυρα του Λούρου, παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Πρέβεζας αλλά και της Αρτας, διεκδικώντας μαζί με τις δυνάμεις του συνεπούς αγωνιστικού αγροτικού κινήματος την ουσιαστική ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και την προστασία της παραγωγής τους.

Νέες δυνάμεις αναμένονταν να μπουν στη μάχη χτες το απόγευμα από το Καναλάκι και τη γύρω περιοχή του αυξάνοντας τα δεκάδες τρακτέρ που έχουν σταθμεύσει στη γέφυρα του Λούρου. Αποδεικνύοντας ότι το «εμπάργκο» σε αυτή την αντιαγροτική πολιτική που έχει στηθεί στο Λούρο όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά διευρύνεται και ενισχύεται. Αυτό άλλωστε εκφράζεται και στην ευρεία συμπαράσταση και αλληλεγγύη από εργατικούς, τοπικούς και άλλους φορείς, που εκφράζουν καθημερινά και με κάθε τρόπο τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, οι Σύλλογοι Γυναικών Νομού Πρέβεζας και Δήμου Λούρου, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πρέβεζας και Φαναριού είναι ορισμένοι μόνο από εκείνους που δηλώνουν την αμέριστη στήριξη στον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων. Δίνοντας απάντηση στον αποκαλούμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» και τις δήθεν «κοινωνικές αντιδράσεις» που καλλιεργεί και επικαλείται η κυβέρνηση για να υπονομεύσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η απόφαση άλλωστε που πήρε η Συντονιστική Επιτροπή σε χτεσινή νέα συνεδρίαση, αποτυπώνοντας και την αγωνιστική διάθεση των αγροτοκτηνοτρόφων, είναι ξεκάθαρη «συνέχιση του αγώνα».

Σε αυτή την κατεύθυνση το «αλώνισμα» της υπαίθρου συνεχίζεται με περιοδείες και εξορμήσεις καλώντας και άλλους μικρομεσαίους παραγωγούς να κατέβουν στο δρόμο, για να πυκνώσει το μπλόκο του αγώνα. Για να προβληθεί ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο αποφασιστικά το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.


Με τον παρατεταμένο αγώνα τους διεκδικούν επίσης να μπει φραγμός στην ιδιωτικοποίηση της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, κάλυψη του χαμένου εισοδήματος συνυπολογίζοντας το αυξημένο κόστος παραγωγής, μείωση του κόστους παραγωγής, με μείωση του ΦΠΑ, των επιτοκίων, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των αγροεφοδίων κ.ά.

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί επίσης από χτες το πρωί περιμετρικά στο ύψος της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης στην Κόνιτσα, ενώ σε αναμονή εξακολουθούν να βρίσκονται και αγρότες με τρακτέρ στον κόμβο Δεμάτι και Μετσόβου του Νομού Ιωαννίνων. Μέχρι αργά χτες το απόγευμα το μπλόκο στη γέφυρα Αχελώου παρέμενε, ενώ στη γέφυρα του Ευήνου μετά και από συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η «λύση» του μπλόκου, που είχε στηθεί από το περασμένο Σάββατο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι πολύμορφες δράσεις και ο συντονισμένος αγώνας (2024-02-09 00:00:00.0)
Σε Πελοπόννησο, Ηπειρο και Στερεά Ελλάδα (2017-02-07 00:00:00.0)
Νεολαιίστικη επίσκεψη στα μπλόκα (2010-02-05 00:00:00.0)
Παίρνουν δύναμη από το κύμα συμπαράστασης (2010-02-04 00:00:00.0)
Δυναμώνει το κίνημα συμπαράστασης (2010-02-02 00:00:00.0)
Προστέθηκε κι άλλο μπλόκο (2010-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ