Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Μπαράζ επιθέσεων από εποίκους

Νύχτα τρόμου έζησαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη από επιθέσεις εκατοντάδων Εβραίων εποίκων, με τις πλάτες του ισραηλινού κατοχικού στρατού, ενάντια σε σπίτια, καταστήματα και ΙΧ αυτοκίνητα Παλαιστινίων στα νότια περίχωρα της Ναμπλούς και βόρεια της Ραμάλας στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Είχαν προηγηθεί η αιματηρή επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν - από την οποία έχουν σκοτωθεί έως τώρα 7 Παλαιστίνιοι - και στη συνέχεια η επίθεση δύο Παλαιστινίων κοντά στον εποικισμό Ελι, που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων εποίκων.

Οι βανδαλισμοί των εποίκων έγιναν στις περιοχές Λουμπάν αλ Σαρκίγια, Χουουάρα, Μπέιτ Φούρικ, Μπουρίν. Πέταξαν πέτρες, έσπασαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, έβαλαν φωτιές σε πάνω από 60 κτίρια, σε αγρούς και χωράφια, ενώ επιτέθηκαν σε όσους Παλαιστίνιους έτυχε να βρεθούν στον δρόμο τους, τραυματίζοντας 34. Σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο ασφαλείας στη Ναμπλούς, οι έποικοι έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον 140 αυτοκίνητα Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα οχήματα δημοσιογράφων που κάλυπταν τα γεγονότα.

Την ίδια ώρα ανεβαίνει συνεχώς ο τραγικός απολογισμός από την αιματηρή εισβολή του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τζενίν, στη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκε ακόμη και στρατιωτικό ελικόπτερο Απάτσι που έβαλε με πυραύλους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η 15χρονη μαθήτρια, Σαντίλ Τούρκμαν, πέθανε χτες, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από ισραηλινά πυρά, ενώ ήταν μέσα στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της επιδομής.

Από την εισβολή του κατοχικού στρατού στην Τζενίν έχουν πεθάνει 7 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περίπου άλλοι 100, εκ των οποίων τουλάχιστον 18 δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου έριξε κι άλλο «λάδι στη φωτιά» ανακοινώνοντας την ανέγερση 1.000 νέων κατοικιών κοντά στον εποικισμό Ελι σε «αντίποινα» για την επίθεση των δύο Παλαιστινίων.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός αύξησε τις δυνάμεις και τα σημεία ελέγχου, σφράγισε τις εισόδους χωριών και κωμοπόλεων, κάνοντας ακόμη πιο αβίωτη τη ζωή χιλιάδων Παλαιστινίων.

Νέα δολοφονία Παλαιστίνιου στη Ραμάλα

Χτες το απόγευμα, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν 25χρονο Παλαιστίνιο κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, περιοχή στην οποία υποτίθεται πως έχουν αποκλειστική ευθύνη ασφάλειας οι δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής...

Πρόκειται για τον Ομάρ Τζάμπαρα, που σκοτώθηκε στο χωριό Τουρμούς Αγιά που βρίσκεται βόρεια της Ραμάλας. Ο νεαρός πέθανε έχοντας δεχθεί σφαίρα στο στήθος. Αλλοι οκτώ νεαροί τραυματίστηκαν στην ίδια περιοχή σε συγκρούσεις στρατιωτών και διαδηλωτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάρβαρες επιδρομές των κατοχικών δυνάμεων και εν ψυχρώ δολοφονίες παιδιών! (2023-11-30 00:00:00.0)
Μπαράζ φονικών επιδρομών με θύματα πολλούς ανήλικους (2023-11-28 00:00:00.0)
Νέα δολοφονία Παλαιστίνιου από ισραηλινά πυρά (2022-09-07 00:00:00.0)
Παραμένει ο Κορέι, συνεχίζεται η βία (2003-10-30 00:00:00.0)
Νέα επίθεση αυτοκτονίας οξύνει τα πνεύματα (2002-10-22 00:00:00.0)
Υπό κατοχή η πλειοψηφία της Δυτικής Οχθης (2002-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ