Παρασκευή 23 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Με στόχο την παραμονή η Εθνική ομάδα στίβου

Στην Πολωνία η διοργάνωση

Την παραμονή της στην α' κατηγορία του ευρωπαϊκού στίβου θα διεκδικήσει η ελληνική αποστολή στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας
Την παραμονή της στην α' κατηγορία του ευρωπαϊκού στίβου θα διεκδικήσει η ελληνική αποστολή στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας
Στα αγωνίσματα του στίβου, που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη διοργάνωση, ρίχνεται από σήμερα η ελληνική αποστολή στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Κρακοβία. Θυμίζουμε ότι με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στην Πολωνία εντάχθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (πρώην Μπρούνο Τζάολι). Η Ελλάδα συμμετέχει στην α' κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει 16 χώρες, ανάμεσά τους και τις θεωρούμενες ως ισχυρότερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα αγωνίσματα του στίβου ξεκινούν σήμερα, θα διαρκέσουν μέχρι και τις 26 Ιούνη και στόχος της ελληνικής αποστολής είναι η παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του ευρωπαϊκού στίβου, όπου μαζί της συμμετέχουν Πολωνία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, Φινλανδία, Σουηδία και Βέλγιο. Οι τρεις τελευταίες στη συνολική βαθμολογία θα υποβιβαστούν στην πιο κάτω κατηγορία.

Με όλα τα «βαριά χαρτιά» στην Πολωνία

Στην ελληνική αποστολή επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου, έχοντας ως εφαλτήριο την παρουσία όλων των κορυφαίων ονομάτων του χώρου, αλλά και έναν συνδυασμό έμπειρων και πολλά υποσχόμενων αθλητών. Στα σπουδαία «χαρτιά» της ελληνικής ομάδας που θα δώσουν το «παρών» στην Πολωνία περιλαμβάνονται ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο, η πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη και ο Εμμανουήλ Καραλής στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Γιάννης Κυριαζής στον ακοντισμό, ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, το δίδυμο των Ελισάβετ Πεσιρίδου - Πολυνίκης Εμμνανουηλίδη στις κούρσες ταχύτητας και η Ειρήνη Βασιλείου στις μεσαίες αποστάσεις.

Ιδιαίτερα καθοριστική θα είναι και η παρουσία αθλητών και αθλητριών με εμπειρία, όπως η Τατιάνα Γκούσιν, ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, η Δήμητρα Γναφάκη και η Σταματία Σκαρβέλη, που έχουν τη δυνατότητα να σταθούν με αξιώσεις και να προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς. Την ομάδα πλαισιώνουν και πολλοί νέοι και ανερχόμενοι, που πέραν της πολύτιμης εμπειρίας που θα κερδίσουν στοχεύουν να συμβάλουν και αυτοί στην ελληνική συγκομιδή.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Στην 4η θέση η Κορακάκη

Μια ανάσα από το βάθρο στο αεροβόλο πιστόλι από 10 μ. στους φετινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες βρέθηκε η πρωταθλήτρια της σκοποβολής Αννα Κορακάκη. Στον τελικό του αγωνίσματος η Ελληνίδα σκοπεύτρια συγκέντρωσε 251,9 βαθμούς, που την έφεραν στην 4η θέση, έναντι 252 β. της Ουκρανής Κόστεβιτς, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Μπρες, με 2η την Γαλλίδα Ζεντερέφσκι. Ας σημειωθεί ότι η Κορακάκη είχε προκριθεί ως πρώτη από τα προκριματικά του αγωνίσματος, συγκεντρώνοντας 580 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ