Δευτέρα 26 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακόμα και την Κυριακή των εκλογών επιχείρησαν να λειτουργήσουν μεγάλα καταστήματα

Με δυναμική παρέμβαση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, μπήκε λουκέτο στα καταστήματα πολυεθνικών που θέλησαν να λειτουργήσουν παράνομα χθες Κυριακή, μέρα εθνικών εκλογών.

Τα καταστήματα «Benetton», «Pourfua», «Tally Weijl» και OVS, που λειτουργούν στην οδό Τσιμισκή, θέλησαν να επιβάλουν παράνομα τη λειτουργία τους χθες Κυριακή, παραβιάζοντας ακόμα και τον νόμο, που, αν και διαμορφώθηκε για να κατοχυρώνει τη δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα, στις ελάχιστες Κυριακές που προβλέπει να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα περιλαμβάνει αυτές των εθνικών εκλογών. Ανακοίνωσαν λοιπόν σε εργαζόμενους και πελάτες ότι θα είναι ανοιχτά, παρά το γεγονός ότι η Ενωση Εμποροϋπάλληλων Θεσσαλονίκης έκανε δύο φορές παρέμβαση, ζητώντας να πάρουν πίσω την απόφαση και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Χθες, τελικά, με δυναμική παρέμβαση η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων απέτρεψε το άνοιγμα των καταστημάτων. Η Ενωση απαιτεί οι εργαζόμενοι να πληρωθούν κανονικά τη χθεσινή μέρα που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους για να πάνε να εργαστούν. «Η Κυριακή αργία ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες - Ο λαός σώζει τον λαό», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ