Τετάρτη 28 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Απόρρητα σχέδια επίθεσης στο Ιράν διατήρησε ο Τραμπ

Ηχητικό ντοκουμέντο που καταγράφει τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναφέρεται στην κατοχή απόρρητων σχεδίων επίθεσης σε βάρος του Ιράν, μεταδόθηκε αργά προχτές το βράδυ από το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Το ντοκουμέντο αφορά συνομιλία του Τραμπ με συνεργάτες του τον Ιούλιο του 2021, δηλαδή επτά μήνες αφότου είχε αποχωρήσει από το προεδρικό αξίωμα. Εκεί ο Τραμπ ακούγεται να παραδέχεται ότι κράτησε απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου όπου αναφέρεται το ενδεχόμενο επίθεσης εναντίον του Ιράν.

«Αυτά είναι τα χαρτιά», ακούγεται να λέει ο Τραμπ αναφερόμενος στο σχέδιο επίθεσης του Πενταγώνου, που «έφτιαξε ο στρατός και μου το έδωσε».

«Βλέπετε, ως Πρόεδρος θα μπορούσα να το αποχαρακτηρίσω. Τώρα δεν μπορώ, το ξέρετε, αλλά παραμένει απόρρητο», ακούγεται επίσης να λέει.

Η συνομιλία υπονομεύει τους ισχυρισμούς του Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη βδομάδα, ότι δεν είχε κρατικά απόρρητα έγγραφα.

Η κλήτευσή του σε δικαστήριο που χειρίζεται τις κατηγορίες για κατοχή κρατικών εγγράφων έχει οριστεί για τα μέσα Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ