Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πολύμορφες εκδηλώσεις μπροστά στην 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση

Μια πολύμορφη δραστηριότητα, με προβολή ντοκιμαντέρ, συσκέψεις - συζητήσεις, ιστορικούς περιπάτους, πεζοπορίες κ.ά. ξεδιπλώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της φετινής 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ. Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση, με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας!», πραγματοποιείται 13 - 16 Ιούλη στο Νεστόριο Καστοριάς.

Ο χώρος που θα φιλοξενηθεί η κατασκήνωση είναι μια τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς, δίπλα στον Αλιάκμονα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη η νέα γενιά να έρθει σε επαφή με την Ιστορία του επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας.

Στο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, ξεχωρίζουν η κεντρική συγκέντρωση το μεσημέρι του Σαββάτου 15/7 στο Νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Γράμμο και τα εγκαίνια μόνιμης έκθεσης για τη λειτουργία του. Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση θα απευθύνουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Φάνης Παρρής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προβολές ντοκιμαντέρ και ιστορικός περίπατος

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική προγραμματίζουν τα εξής:

  • Σήμερα, Παρασκευή:

- Η ΤΟ Βορειοδυτικής Αθήνας προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος - Εμείς θα νικήσουμε», στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».

- Η ΤΟ Βόρειου Τομέα προβάλλει το ίδιο ντοκιμαντέρ στις 8 μ.μ., στην Αγία Παρασκευή (Λεωφ. Μεσογείων 497).

  • Το Σάββατο 8 Ιούλη: Οι Οργανώσεις Καλλιθέας, Ταύρου, Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου προβάλλουν το ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος - Εμείς θα νικήσουμε», στις 8 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (επί της οδού Λασκαρίδου) στην Καλλιθέα.
  • Την Κυριακή 9 Ιούλη: Οι Οργανώσεις Καλλιθέας πραγματοποιούν ιστορικό περίπατο στις 7.30 μ.μ., με ραντεβού στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.
Στη Βόρεια Ελλάδα

Με πολύμορφη δραστηριότητα ετοιμάζουν τη συμμετοχή της στην 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ αλλά και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες είναι αυτές που θα φιλοξενήσουν την κατασκήνωση.

Αυτές τις μέρες προγραμματίζονται:

  • Σήμερα, Παρασκευή:

- Η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης οργανώνει τουρνουά μπάσκετ 5x5 στα γηπεδάκια Στρεμπενιώτη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός, δικαίωμα για όλους!».

- Οι Οργανώσεις Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν συζήτηση για την Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στην Καστοριά.

  • Το Σάββατο 8 Ιούλη:

- Η ΤΟ Πιερίας διοργανώνει πεζοπορία στο Λιτόχωρο, στις 9 π.μ.

- Οι Οργανώσεις Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν μουσική βραδιά στο Νεστόριο.

- Οι Μαθητικές Οργανώσεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας οργανώνουν περίπατο στα περίχωρα της Κοζάνης, με σκοπό να γίνει γνωστός ο φυσικός πλούτος της περιοχής.

  • Την Κυριακή 9 Ιούλη:

- Η ΤΟ Φιλοσοφικής ΑΠΘ διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία. Ελα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ!». Θα μιλήσει η Αννα - Μαρία Ηλιού, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (Βελισσαρίου 5).

- Η ΤΟ Ωραιοκάστρου - Λαγκαδά διοργανώνει ιστορικό περίπατο στα χνάρια της 20ής Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, στις βουνοκορφές του Βερτίσκου.

- Η ΤΟ Σερρών διοργανώνει πεζοπορία στο Μενοίκιο Ορος, με σημείο εκκίνησης στις 9 π.μ. στην πλατεία Εμπορίου.

  • Τη Δευτέρα 10 Ιούλη: Η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης οργανώνει συζήτηση με θέμα τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, στις 20.00, στο πάρκο Κερασούντος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ