Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η κυβέρνηση ακόμα μια φορά θα φάει τα μούτρα της

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη περί αναθεώρησης του άρθρου 16

Κατά τη χτεσινή συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων (βλ. σελ. 4) θέλοντας να δείξει τη δηλωμένη πρεμούρα για ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε ότι «ενεργοποιούνται οι διακρατικές συμφωνίες του άρθρου 28 του Συντάγματος που προσφέρουν ήδη τη δυνατότητα, με την ευθύνη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή προετοιμάζει το πλαίσιο για τη «μελλοντική μεταρρύθμιση του άρθρου 16», καλώντας ονομαστικά το ΠΑΣΟΚ να βάλει πλάτη.

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη περί αναθεώρησης του άρθρου 16, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Με κουτοπονηριές και αλχημείες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να προχωρήσει στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Οσους πρόθυμους συμμάχους κι αν βρει μέσα στη Βουλή, λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα!

Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση θα φάει τα μούτρα της, όπως άλλωστε έγινε ξανά με την ακύρωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και άλλων αντιδραστικών ρυθμίσεων.

ΥΓ. Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ας μη βιάζεται να πανηγυρίσει. Θα μείνει με την όρεξη, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια και στις φοιτητικές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ