Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλουμε τον Βόλο λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Μαχητική κινητοποίηση χτες στον Βόλο από την ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ | Συλλαλητήριο στη Λάρισα διοργανώνει σήμερα το Εργατικό Κέντρο

Την αντίθεσή τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις των ηγετών του, που ρίχνουν νέο «λάδι στη φωτιά» των ιμπεριαλιστικών πολέμων και ανταγωνισμών, κατήγγειλαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι και νέοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Κατήγγειλαν την πολιτική της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που έχει μετατρέψει τη χώρα και ιδιαίτερα την περιοχή της Μαγνησίας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο, ενώ ταυτόχρονα βάζει τον λαό στο στόχαστρο των ανταγωνισμών.

Στην κινητοποίηση, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, μίλησε ο Θέμης Σγάρας, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «το λιμάνι του Βόλου στην ουσία μετατρέπεται σε "αμερικανικό έδαφος" για διεκπεραίωση στρατιωτικού υλικού, αυτήν την περίοδο ενάντια στη Ρωσία. Σε συνδυασμό με την παρουσία αμερικανικών ελικοπτέρων και στρατιωτών στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο "Γεωργούλα" στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, αλλά και τα σχέδια για την κατασκευή πλωτής μονάδας LNG στον Παγασητικό, η περιοχή μετατρέπεται σε μπαρουταποθήκη».

Και απήθυνε κάλεσμα αγώνα σε κάθε λαϊκή οικογένεια της Μαγνησίας να δυναμώσει η πάλη και να ορθωθεί τείχος ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της περιοχής μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη το λιμάνι όπου οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό.

Συλλαλητήριο στη Λάρισα διοργανώνει σήμερα το Εργατικό Κέντρο

Με σύνθημα «Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο τονίζει μεταξύ άλλων ότι «απαιτείται το παραπέρα δυνάμωμα του αγώνα για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, όπως στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στην παραχώρηση στρατοπέδων, υποδομών και άλλων διευκολύνσεων για τις αμερικανικές στρατιωτικές ανάγκες, όπως συμβαίνει στην περιοχή» και συγκεκριμένα «στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, στο λιμάνι και στο στρατόπεδο "Γεωργούλα" στον Βόλο, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ