Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ενάντια στις διώξεις και στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Η ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στις προσπάθειες τρομοκράτησης και στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα αναδείχθηκε μέσα από παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Η κινητοποίηση είχε στο επίκεντρο τη «βιομηχανία» διώξεων εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, διώξεων οι οποίες έχουν ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς και κορυφώθηκαν με παραπομπή 7 εκπαιδευτικών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Τα παραπάνω, που έχουν καταγγείλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, εκπαιδευτικά σωματεία και Ομοσπονδίες, στηρίζοντας τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, παρέθεσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι θα γίνει παρέμβαση προς τον διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά και στο υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Τα παραπάνω, όπως επισημάνθηκε και από εκπαιδευτικούς, δεν απαντούν στο άμεσο αίτημα να μπουν στο αρχείο οι διώξεις και να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης.

Παράλληλα, όπως έχει δηλώσει εξαρχής η ΕΛΜΕ, ο αγώνας ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και μαθητών, για το δικαίωμα στη μόρφωση, παρά τις διώξεις θα συνεχιστεί. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στη δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, διεκδικώντας μαζί με τους γονείς και την Ενωση Γονέων του δήμου να δοθεί λύση στο ζήτημα της αδυναμίας εγγραφής μαθητών στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, λόγω έλλειψης χώρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι θα παραχωρηθούν 2 αίθουσες στον 1ο όροφο, για να λειτουργήσει η Α' Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ σε 2 τμήματα, όπως ακριβώς διεκδικούσε η ΕΛΜΕ. «Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία του αγώνα που δώσαμε από κοινού με τους γονείς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ