Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Γέμισε χαμόγελα χτες η παιδική κατασκήνωση!

Αργά χτες το απόγευμα έφτασαν στο Νεστόριο οι μικροί κατασκηνωτές που αναχώρησαν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας για να ανταμώσουν στον Γράμμο, όπου για πέντε μέρες θα παίξουν, θα μάθουν, θα διασκεδάσουν, θα γίνουν μια παρέα, στην παιδική κατασκήνωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ.

Τραγουδώντας και ακμαίοι, παρά το μεγάλο ταξίδι τους, οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» έκαναν αισθητή την παρουσία τους με το που έφτασαν στον όμορφο χώρο της κατασκήνωσης πλάι στις όχθες του Αλιάκμονα! Νωρίτερα, οι μικροί κατασκηνωτές από την Αθήνα, την Κρήτη και το Αιγαίο έκαναν μια στάση για μπάνιο στη θάλασσα!

Από το ταξίδι κιόλας οι ομάδες είχαν βρει τα ονόματά τους, είχαν σκαρώσει τα τραγούδια της φετινής κατασκήνωσης. Οι «παλιότεροι» μοιράζονταν αναμνήσεις από περασμένες κατασκηνώσεις και οι «νεότεροι» ανυπομονούσαν να γνωρίσουν την παιδική κατασκήνωση που τόσα έχουν ακούσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσμονή για την παιδική κατασκήνωση είναι μεγάλη και στις οικογένειες με μικρά παιδιά του χωριού του Νεστορίου. Γνωρίζουν άλλωστε το πρόγραμμα από τις εξορμήσεις των συντρόφων της περιοχής και οργανώνουν την «κάθοδό» τους προς τον χώρο που φιλοξενεί την κατασκήνωση, για να συμμετάσχουν τα παιδιά στις φροντισμένες εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης συνεχίζεται με παιχνίδι και δημιουργικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες και τις επόμενες μέρες. Αναλυτικά περιλαμβάνει:

Σήμερα Πέμπτη: Αθλητικές δραστηριότητες - παιχνίδια δάσους, πεζοπορία στο βουνό, πάρτι για τα 30 τεύχη του «κόκκινου Αερόστατου».

Αύριο Παρασκευή 14/7: Επίσκεψη στον προϊστορικό οικισμό στο Δισπηλιό, έναν λιμναίο οικισμό της Νεότερης Νεολιθικής Περιόδου, που αναπτύχθηκε γύρω από τη λίμνη από τα μέσα της 6ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τα μέσα της 4ης χιλιετίας π.Χ., και στο αντίστοιχο μουσείο, επίσκεψη στο ενυδρείο και βόλτα στην πόλη της Καστοριάς, συναυλίες στον χώρο της κατασκήνωσης.

Σάββατο 15/7: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, ξενάγηση στη νοσοκομειούπολη, συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση, παιχνίδια και δραστηριότητες στο μαθητικό στέκι, συναυλίες και προβολή ταινίας.

Κυριακή 16/7: Αναχώρηση από Νεστόριο και άφιξη στις περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ