Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να μην κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ

Αντιθέτως να αναβαθμιστούν, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων

Από διαμαρτυρία στα ΕΛΤΑ Πρίνου στη Θάσο
Από διαμαρτυρία στα ΕΛΤΑ Πρίνου στη Θάσο
«Οι απαράδεκτες αποφάσεις κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα στη Βυτίνα Αρκαδίας και στην Αγία Τριάδα Αργολίδας, είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης (με ημερομηνία 3/12/2020) που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους μέσω παράδοσης σε "στρατηγικό επενδυτή". Επεται και συνέχεια, με τα καταστήματα σε Κάτω Ασέα και Τεγέα Αρκαδίας, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, σε Τολό και Ερμιονίδα Αργολίδας. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και άλλα, όπως σε Θουρία και Μάνη στη Μεσσηνία, που υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης», καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου, απαιτώντας να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων Βυτίνας, Κάτω Ασέας, Αγίας Τριάδας και Χιλιομοδίου να μην κλείσουν τα ταχυδρομικά καταστήματα, αντιθέτως να αναβαθμιστούν ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι «είναι κροκοδείλια τα δάκρυα των στελεχών των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ» σε δήμους και Περιφέρεια για τις συγκεκριμένες εξελίξεις, εξηγώντας ότι «η νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ έρχεται σε συνέχεια της παλαιότερης αντίστοιχης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων» και προσθέτοντας:

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ιδιωτικοποίηση (δήθεν "απελευθέρωση") κρίσιμων υπηρεσιών, όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες κ.λπ., την οποία διαδοχικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».

Οι οποίοι επιχειρηματικοί όμιλοι - συνεχίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» - «ανυπομονούν να αυξήσουν τα κέρδη τους, επεκτείνοντας τη δράση ακόμα και σε κρίσιμες και στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες, και απαιτούν από τα κόμματα του κεφαλαίου να επιταχύνουν τις αντίστοιχες "μεταρρυθμίσεις"», συνεπώς είναι οι μόνοι κερδισμένοι απ' αυτήν την εξέλιξη, με την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων να αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την εφαρμογή της Δανειακής Σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε γι' αυτά που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός, όπως σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, που να διασφαλίζουν την παροχή φτηνών και ποιοτικών ταχυδρομικών υπηρεσιών», καταλήγει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αντιδράσεις σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Αντίστοιχη καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής για τα ΕΛΤΑ έκανε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Διονύση Κλάδη να επισημαίνει: «Η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο δεκάδων υποκαταστημάτων σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών σε Πρίνο Θάσου, Κεχρόκαμπο Καβάλας, Λάβαρα και Δίκαια Εβρου, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των διοικήσεων που διόρισαν, οι οποίες υλοποίησαν και υλοποιούν τη στρατηγική της ΕΕ για την "απελευθέρωση" της ταχυδρομικής αγοράς».

Και συμπληρώνει: «Οι εκπρόσωποι κομμάτων, δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων που σήμερα παριστάνουν τους "έκπληκτους" και παρακαλούν τη διοίκηση των ΕΛΤΑ "να επανεξετάσει την απόφασή της" είναι υποκριτές, αφού και γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί και στηρίζουν την πολιτική της "απελευθέρωσης" τομέων και κλάδων της οικονομίας, της "ανταγωνιστικότητας" και της "εξυγίανσης". Αλλωστε ακόμα και τώρα παραδέχονται πως "κατανοούν πλήρως την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ"!».

Κλείνοντας καλεί τον λαό της περιοχής «να απορρίψει τα ψευδεπίγραφα "κλαψουρίσματα" και να παλέψει οργανωμένα για τις δικές του ανάγκες, για ταχυδρομικό έργο φτηνό και αξιόπιστο, προσβάσιμο από όλους».

  • Ερώτηση σχετικά με το κλείσιμο 25 καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, ζητώντας μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών των εν λόγω περιοχών, καθώς επίσης να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ