Σάββατο 15 Ιούλη 2023 - Κυριακή 16 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξορμήσεις στο λιμάνι για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά και τις «δήθεν» εκπτώσεις

INTIME NEWS

Μαζικές εξορμήσεις στο λιμάνι πραγματοποιούν αυτές τις μέρες, όπως έγινε και το απόγευμα της Παρασκευής, οι Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ.

Τα μέλη του Κόμματος διακινούν πλατιά τις ανακοινώσεις για το τεράστιο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την κοροϊδία με τις «δήθεν "εκπτώσεις" των ακτοπλοϊκών εταιρειών στις δήθεν "συστάσεις" της κυβέρνησης της ΝΔ».

Συνομιλούν με ταξιδιώτες προς τα νησιά του Αιγαίου, με την πλειοψηφία τους να είναι αδειούχοι του Ιουλίου που ξεκινούν τις διακοπές τους και που άλλωστε έχουν κλείσει εδώ και καιρό τα εισιτήριά τους, βάζοντας βαθιά χέρι στην τσέπη και δαπανώντας περίπου έναν μισθό για το πήγαινε - έλα, χωρίς τα κόστη διαμονής.

Αναδεικνύουν το μέγεθος της πρόκλησης που δείχνει το γεγονός ότι οι εφοπλιστές ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει θέμα για καθολική μείωση των εισιτήριων, ενώ ταυτόχρονα απαιτούν πρόσθετα προνόμια, όπως κρατική επιδότηση για το σύνολο των ακτοπλοϊκών γραμμών, να μηδενιστεί ο ΦΠΑ την ώρα που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγή στα καύσιμα κ.ά.

Παράλληλα μεταφέρουν το κάλεσμα αγώνα που απευθύνει το ΚΚΕ στον λαό, στους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους στη ναυτιλία, στους νησιώτες, διεκδικώντας μεταξύ άλλων: Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων - εμπορευμάτων) κατά 50% για όλους, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν ήδη πληρώσει τα πανάκριβα εισιτήρια. Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά. Εξασφάλιση συχνής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους, με πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με βελτίωση και διαμόρφωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικά δημόσιων. Να διασφαλιστεί η δουλειά των ναυτεργατών, με αύξηση των μισθών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση. Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, κατά 50%.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ